Kene Batı Trakya ya sıçradı
Kene Batı Trakya’ya sıçradı, halkı kene korkusu sardı. Türkiye’de can almaya devam eden kene, bu kez komşu ülkeden kötü haber geldi. Yunanistan Gümülcine’de bir kişinin ölümüne neden oldu.
Kene Yunanistan'a sıçradı.
Türkiye'de kene can almaya devam ederden komşudan da kötü haber geldi.
Batı Trakya'da Gümülcine bölgesinde geçen hafta yüksek ateş belirtileriyle hastaneye kaldırılan 42 yaşındaki Fatma Kuşoğlu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndan öldü.
Rodop Valisi Aris Yannakidis, Gümülcine'de düzenlediği basın toplantısında, kuşku üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, 25 Haziran'da ölen Fatma Kuşoğlu'nun ölüm nedeninin, halk arasında ''kene hastalığı'' olarak bilinen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olduğunun belirlendiğini açıkladı.
Yannakidis, bölgede ilk kez rastlandığını belirttiği hastalıkla ilgili Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından gereken tüm önlemlerin alındığını ve hastalığın salgına dönüşme olasılığı bulunmadığını söyledi.
Yannakidis, Kuşoğlu'nun, 20 Haziran'da, vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkardıktan sonra yüksek ateş belirtileriyle hastaneye kaldırıldığını ve 25 Haziran'da vefat ettiğini bildirdi.
Öte yandan kenenin komşu ülke Yunanistan’ın Gümülcine bölgesinde görülmesi Edirnelileri de tedirgin etmeye başladı. Bir süre önce Edirne belediyesi kentte geniş çaplı kene ilaçlaması yapmıştı.
Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi er meydanı da sık sık keneye karşı ilaçlanmıştı.
Yarın başlayacak güreşler öncesi kene vakasından bir kişinin yaşamını yitirmesi, Edirne’de kene korkusunu daha da arttırdı.
Öte yandan yarın akşam saat 21.00’de televizyonumuzda düzenlenecek programda kene konusu gündeme getirilecek.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinden uzmanların katılacağı programda kene konusunda geniş bilgiler verilecek.
- 246 okuma
- Arkadaşına Gönder:Haber
- Yazıcı-dostu sürüm





>
>
>
>
>
>
>