Ülkemiz’de yaşanan sorunlu ve sıkıntılı konular
yüzünden nerede ise güzel şeyleri göremez olduk.
Eğer ilgilenecek olursak, kısıtlı imkanlara rağmen
Edirne’de çok güzel etkinlikler yapıldığını görebilirsiniz.
Para ve çıkar peşinde olmayan, mütevazi ve özverili insanların kıymetli gayretleri ile, toplum açısından fayda üreten çalışmaları izleme fırsatı yakalayabilirsiniz..
Perşembe akşamı, ETSO binasında EFOD’un “İnsan Halleri” konulu bir fotoğraf sergisi vardı.
Harika bir müzik ve çok güzel bir tanıtım sonrası sanat yönü çok güçlü ve mesaj dolu fotoğrafları izledik.
Çıplak gözle göremediklerimizi objektifle yakalayan ve anılaştıran çok değerli, gurur verici çalışmalardı.
EFOD’u bugünkü seviyeye taşıyan, Ülke çapında ve Uluslararası alanda bu güzel sonuçların alınmasına vesile olan Başkan Serdar İYİİZ’i , fotoğraf üstadı Behiç Günalan hocayı ve fotoğrafları ile birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran tüm kursiyerleri şahsen kutluyorum. Onlara destek veren Belediye, ETSO ve diğer kurumlara da haddim olmayarak teşekkür edilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Cumartesi günü ise Edirne Baro’su konferans
salonunda bir toplantı vardı. Belediye Kent Konseyi Çocuk Çalışma grubu ile,“Edirne Çocuk Hakları” derneğinin ortaklaşa düzenlediği, moderatörlüğünü Av.Fatih ALTUN’un yaptığı toplum açısından ihtiyaç duyulan güzel bir panel.
“Çocuk Hakları ve Medya” konulu bu çalışmaya,
uzman konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi’nden Prof.Nilüfer TİMİSİ, İstanbul Barosundan Av.Ayşenur DEMİRKALE ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Figen ATALAY’ın verdiği bilgiler oldukça yararlı idi.
Meral AKŞENER’in aynı saatlerde Edirne’ye gelişinin katılımcı sayısına biraz olumsuz etki yaptığı düşünülse de, bu etkinliğe özellikle konu ile ilgili hukukçu, polis, çocuk eğitimi ile ilgili öğretmen, yönetici ve daha çok sayıda basın mensubu, hatta çocuk sahipleri katılsa kendileri açısından çok faydalı olurdu.
Böyle faydalı bir etkinlikte emeği geçen ve katkı sağlayan Belediye ve Bşk.Yd. Ertuğrul TANRIKULU, Kent Konseyi Bşk. Ziya GÖKERKÜÇÜK ile Dernek Başkanı Av. Nebahat ÇAVUŞ başta olmak üzere, Av.Fatih ALTUN ve tüm katılımcıların teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum ve karşılıksız özverileri çalışmaları için şahsen kutluyorum.
Daha nice güzel ve faydalı etkinlikler yapılması, hak ettikleri ilgi ve takdirin gösterilmesi dileği ile.
Sağlıcakla kalın.