Aylık Arşiv : Temmuz, 2008
Komutanım geçmiş olsun
Komutanım biliyorum okuyamayacaksın ama,size ve ailenize geçmiş olsun demeyi en azından bir vefa borcu olarak kabul ediyorum.
Gözaltına alınan biri için ifade edilen güzel duygulara belki suç diyenler bile çıkabilir ama,, böyle bir anda sessiz kalmayı kendime yediremedim.
- Ali İhsan Gürcihan köşe yazıları
- Devamını oku
- 211 okuma
İl temsilcisi nedir ve ne iş yapar
Eskiden ajan denirdi bu görevi yapanlara.
Günümüzde ismi geçen manada ajan değil tabiiki.
Daha sonra bu isim “spor dalı il temsilciliği” ne dönüştürüldü ve halen de bu isimle görev yapar kişiler.
Çok üzerinde durulmayan,üzerinde fazlaca durulmadığı için de kimse tarafından araştırılıp merak dahi edilmeyen bu fahri görev çok ama çok önemli bir görev.
Aslına bakılırsa bir ilde cereyan eden spor olaylarının hepsinde ilgili il temsilcisinin gayreti ve özverisi vardır.
- Melih Yurduseven köşe yazıları
- Devamını oku
- 256 okuma
Kırkpınar sempozyumu yarın başlıyor
Uluslar arası 4.ncü Tarihi Kırkpınar sempozyumu yarın başlıyor.
Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doçent Doktor İlhan Toksöz, Kırkpınar’ı dünyaya mal etmeye kararlı olduklarını söyledi.
Her yıl Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından düzenlenen Uluslar arası 4.ncü tarihi Kırkpınar Sempozyumu yarın başlıyor.
Devecihan da yarın saat 10.00 da başlayacak sempozyum, 3 gün devam edecek.
- Devamını oku
- 159 okuma
Niran Ünsal coşturdu
647.nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve kültür etkinlikleri haftası devam ederken, Sarayiçi’nde halk ünlü sanatçı Niran Ünsal’ın şarkıları ile coştu.
Hafta dolayısıyla, Sarayiçi’nde lunapark açıldı ve satış stantları oluşturuldu. Sarayiçi, akşam saatlerinden itibaren halkın akınına uğradı.
Konser alını dolup taşarken, Niran Ünsal sevilen şarkıları ile izleyicileri coşturdu. Edirneliler, Ünsal’ın şarkılarına eşlik etti.
- Devamını oku
- 1280 okuma
Emekli insanca yaşamak istiyor
Emeklinin durumu giderek kötüleşiyor. Yüzde 2’lik zam reva görülen emekliler, “Yıllarca bu ülkeye hizmet ettik. Şimdi insanca yaşamak bize çok görülüyor. Emekliysen sürünmeye mahkumsun” dediler.
Türkiye koşullarında yaşam şartları girerek zorlaşırken, emeklilere adeta “yaşama öl” deniliyor. Ayda 400 ile Bin Ytl arasında değişen oranlarda maaş alan emekliler, hükümetin temmuz’dan geçerli olmak üzere verdiği yüzde 2’lik zamma büyük tepki gösteriyor.
- Devamını oku
- 147 okuma
Hijyene ödül
Lokantacı esnafı ödüllendirildi. Edirne Belediyesi Başkan Vekili Döleneken ''Amacımız esnafımızı teşvik etmek'' dedi.
Edirne Belediyesi, Edirne Sağlık Müdürlüğü, Edirne Tarım Müdürlüğü ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu komisyon kararıyla Edirne'deki lokantacı esnafına ödül verildi.
Edirne Belediyesi Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Edirne Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, ödüllendirmenin teşvik amacıyla yapıldığını belirtti.
- Devamını oku
- 253 okuma
Tır sürücüleri kontak kapattı
Tır sürücüleri Kapıkule'de kontak kapattı. Bulgaristan hükümetinin, ülkesinden geçen tır’lardan 83 Avro gidiş ve 83 Avro dönüş olmak üzere toplam 166 Avro ücret almaya başlaması nakliyat firmalarının tepkisine yol açtı.
Bulgaristan hükümetinin, ülkesinden geçen TIR'lardan 83 Avro gidiş ve 83 Avro dönüş olmak üzere toplam 166 Avro' luk ücretli geçişler başlatması nedeniyle nakliyeci firmalar Edirne'nin Kapıkule Sınır Kapısı'nda ilk kez uyarı eylemi yaptı.
- Devamını oku
- 228 okuma
Böyle adalet olur mu
Bu yapılan adalet mi? Asgari ücrete yüzde 5, elektriğe ise yüzde 22 zam yapıldı. Açlık sınırı altında yaşamak zorunda bırakılan asgari ücretliler, sıkıntıların her geçen gün arttığını söylüyor.
Açlık sınırının 800 Ytl’nin üzerinde olduğu ülkemizde hükümet asgari ücretliye yüzde 5 zam yaparken, elektrik ücretlerine katmerli artış getirdi.
- Devamını oku
- 195 okuma
Ağadan zeybek ziyafeti
Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Sarayiçi’nde verdiği tanışma yemeğinde kuzu çevirdi, zeybek oynadı. 647. Tarihi Kırkpınar Ağası Cadıl, ağa olarak rüyasını gerçekleştirdiğini söyledi.
647.nci Tarihi Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Kırkpınar haftasının başlangıcı nedeniyle Edirne basını ile tanışmak için yemekte biraraya geldi.
Sarayiçi’ndeki bir lokantada verilen tanışma yemeğine, Vali Mustafa Büyük, Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile basın çalışanları katıldı.
- Devamını oku
- 238 okuma
Büyük şölen başladı Ağa Mehmet Cadıl Yerel Gündem de konuğum olacak
Dile kolay..
Tam altı asrı aşkın süredir devam eden bir geleneği devam ettirebilmek.
Evet bu yıl 647.sının düzenlendiği Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve şenliklerinden söz ediyorum.
Aslında bir şölen bu.
Osmanlı gibi yedi düvele nam salmış,üç kıtada at koşturmuş bir imparatorluğa 92 yıl gibi bir süre başkentlik yapmış Edirne’mizi dünyaya tanıtma imkanı bulduğumuz bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz.
- Melih Yurduseven köşe yazıları
- Devamını oku
- 170 okuma
Kırkpınar Sempozyumu Başladı
''4.ncü Uluslararası Tarihi Kırkpınar'' Sempozyumu başladı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duran: ''Güreş Balkanların ve Anadolu’nun ortak dilidir'' dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Başdemir de ''Edirne denince yağlı güreş akla gelecek” açıklaması yaptı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, ''Güreş Balkanların ve Anadolu'nun ortak dilidir'' dedi.
- Devamını oku
- 217 okuma
Emekli Polis Ekici Vefat Etti
Emekli polis Ramis Ekici vefat etti. Ekici’nin cenazesi, Kıyık Yeni Camide öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Buçuk tepe mezarlığında toprağa verildi.
Emekli polis Ramis Ekici vefat etti.
Edirne Emniyet Müdürlüğünde uzun yıllar görev yapan ve emekli olan 59 yaşındaki Ramis Ekici, geçirdiği beyin kanaması sonucu dün gece tedavi gördüğü T.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirdi.
- Devamını oku
- 275 okuma
Yargı Kararlarını Saygı ile Beklememiz Gerekiyor
Ergenekon Operasyonunu değerlendiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümit Mıhlayanlar, “yargı kararlarını saygı ile beklememiz gerekiyor” dedi.
Ergenekon Operasyonu kapsamındaki gözaltıları değerlendiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümit Mıhlayanlar, yargı kararlarının beklenmesi gerektiğini kaydetti.
- Devamını oku
- 132 okuma
Etsif Fuarı Start Aldı
8.nci Edirne Sanayi ve Ticaret İş Fuarı açıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümit Mıhlayanlar, “fuar üretici ve tüketicinin buluştuğu yer. Şimdi biz yönümüzü Avrupa’ya, batıya çevirdik” dedi.
Kısa adı Etsif olan Edirne Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın 8.ncisi düzenlenen törenle açıldı. Sarayiçinde açılan fuar, 5 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.
- Devamını oku
- 160 okuma
Madımak Katliamının 15nci Yıldönümü
Sivas katliamının 15.nci yıl dönümünde miting düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen mitingde, katliamın hesabının sorulması istendi.
2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde katledilen 35 aydının ölüm yıldönümü nedeniyle Edirne’de sivil toplum kuruluşları bir miting düzenledi.
DİSK sendikası, Mimar ve Mühendisler Odası, Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, KESK sendikası, Trakya Birlik Dayanışma Derneği ve ETÜDER tarafından organize edilen miting, postane önünde yapıldı.
- Devamını oku
- 161 okuma
Ergenekon Operasyonu
Türkiye dün sabahtan beri Ergenekon Operasyonuyla sarsılıyor. Dün 21 kişinin gözaltına alındığı operasyonda gözaltılar gece devam etti. Ergenekon Operasyonu Edirne’de siyasi parti İl Başkanları nasıl değerlendirdi ?
- Devamını oku
- 206 okuma
ADD den tepki
Atatürkçü Düşünce Derneği, bir yıldan beri sürdürülen soruşturma ve gözaltına alınmaların sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu açıkladı.
ADD Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, “siyasi iktidarın bir an önce bu karanlık senaryoyu durdurmasını bekliyoruz” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, Genel Başkan ve şubelerine yönelik yapılan saldırıların ADD’ nin tutum ve ilkelerine karşı yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.
- Devamını oku
- 188 okuma
Kırkpınar güreşleri start alıyor
647. nci tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri yarın başlıyor. Güreşlerin başlaması nedeniyle Kırkpınar Ağası belediye önünde karşılanacak ve Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.
647.nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın start alıyor. Güreş karşılaşmaları Sarayiçi’ndeki er meydanında saat 15.00’de başlayacak.
- Devamını oku
- 511 okuma
70 lik dedenin güreş tutkusu
Böyle güreş tutkusu görülmedi. Ordu’lu 70 yaşındaki Nurettin İslam, Kırkpınar güreşlerini izlemek için Ordu’dan Edirne’ye bisikletiyle geldi.
Tam 20 günde Edirne’ye ulaşan yaşlı adam, “Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara’yı desteklemek için geldim” dedi.
Kırkpınar güreşlerini izlemek için Ordu’dan Edirne’ye bisikletiyle geldi. 70 yaşındaki Nurettin İslam, memleketinden başladığı yolculuğunu bisikletiyle Edirne’de noktaladı.
- Devamını oku
- 358 okuma
Kene Batı Trakya ya sıçradı
Kene Batı Trakya’ya sıçradı, halkı kene korkusu sardı. Türkiye’de can almaya devam eden kene, bu kez komşu ülkeden kötü haber geldi. Yunanistan Gümülcine’de bir kişinin ölümüne neden oldu.
Kene Yunanistan'a sıçradı.
Türkiye'de kene can almaya devam ederden komşudan da kötü haber geldi.
Batı Trakya'da Gümülcine bölgesinde geçen hafta yüksek ateş belirtileriyle hastaneye kaldırılan 42 yaşındaki Fatma Kuşoğlu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndan öldü.
- Devamını oku
- 247 okuma







>
>
>
>
>
>
>