Edirne’ye 10 uzman hekim ve 18 pratisyen hekim ataması yapılacağının müjdesini veren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Edirne’mize ve sağlık camiamıza hayırlı olsun. Sağlıkla büyüyen bir Edirne için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Mazeret (Eş ve Sağlık) Kurası kapsamında Edirne’ye 10 uzman hekim ve 18 pratisyen hekim ataması yapılacak. Sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir hale getirilmesi amacıyla yapılacak atamalar, Edirne’de sağlık hizmeti alacak vatandaşların da yüzünü güldürecek.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Edirne’mize ve sağlık camiamıza hayırlı olsun. Sağlıkla büyüyen bir Edirne için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Atamaların ardından Edirne’deki kamu hastaneleri, acil sağlık istasyonları ve toplum sağlığı merkezlerinde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve yaygın bir şekilde sunulması bekleniyor.
Sağlık Bakanlığı’nın düzenli olarak gerçekleştirdiği devlet hizmeti yükümlülüğü atamaları, Türkiye genelindeki sağlık personeli ihtiyacını karşılamak açısından önemli bir rol oynarken; Edirne özelindeki bu atamalar da ilin sağlık altyapısının güçlenmesine büyük katkı sağlayacak.
Edirne Merkez Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Keşan, Uzunköprü, İpsala ve Lalapaşa ilçelerinde de çeşitli branşlarda alım yapılacak.
Ataması yapılan uzman hekim ve pratisyen hekimler Edirne ve ilçelerindeki kamu hastaneleri, acil sağlık istasyonları ve toplum sağlığı merkezlerinde görev yapacak.














