Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nun 2025-2026 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulunun 2025-2026 akademik yılı açılış töreni, Uzunköprü Mimar Müslihiddin Yerleşkesi Ersan Kocaman Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülay Demiralay, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Törenin açılış konuşmaları Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülay Demiralay ve Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken tarafından yapıldı. Konuşmalarda yeni akademik yılın hayırlı olması dilekleri paylaşıldı, öğrencilere başarı temennileri iletildi.
Sonrasında konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Trakya Üniversitesi’nin öğrencilerine yalnızca akademik bilgi değil, aynı zamanda hayat boyu taşıyacakları değerler kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı. Prof. Dr. Hatipler, “Biz bir bütün olarak, Trakya Üniversitesi’nde öğrenci, mezun, mensup olmanın öğrencilik sıralarında da, ayrıldıktan sonra da an be an yaşanmasını istiyoruz. Adına ister kurumsal aidiyet ister onursal aidiyet deyin, bizleri birleştiren bu bağ, üniversitemizin en güçlü yönüdür. Trakya Üniversitesi öğrencisi olmaktan onur duymanız, bu kimliği hayatınız boyunca gururla taşımanız en büyük dileğimizdir. Hedefimiz; sizlerin yalnızca mesleğinizde uzman bireyler olmanız değil, aynı zamanda değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven, evrensel bakış açısına sahip bireyler olarak yetişmenizdir.” ifadelerini kullandı.














