Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, Kaleiçi semtinde su hatlarında yürütülen yenileme çalışmalarını denetledi. Başkan Gencan, kısa sürede şehrin tamamına su verilebileceğini belirterek, “Bu hafta itibariyle Edirne’nin her noktasına su verebilir hale geleceğiz.” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Kaleiçi semtinde su hatlarında devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetledi. Çalışmaların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gencan, Edirne’de yaşanan su sorununu çözmek için belediye ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.
Başkan Gencan, “Bugün Kaleiçi’nde gerçekleştirilen çalışmalarımızı denetlemek için ekiplerimizle birlikte sahadaydık. Hafta sonu itibariyle yapılan çalışmaların karşılığını bugün görebiliyoruz. Öngördüğümüz süreden önce şehrin tamamına su verebilir bir pozisyona geleceğiz. Bazı mahallelerdeki vatandaşlarımız ciddi bir su sıkıntısı yaşadı. Sürekli bilgilendirme yaparak süreci olabildiğince şeffaf yürüttük. Elbette susuzluk çok zor bir hadise, ancak bugün itibariyle öngördüğümüz takvimin önüne geçtik. Kısa sürede tüm mahallelerimize su verme işlemini tamamlamış olacağız. İnşallah 7 kilometrelik hatta tamamlandığı takdirde su kuyularımızla birlikte şehrimize bir daha bu sorunun yaşanmaması için hem biz hem DSİ elinden geleni yapacak.” dedi.
Kentin su sorunu üzerinden yapılan eleştiriler hakkında da açıklamalarda bulunan Gencan, “Başarısızlığımız onları çok mutlu ediyor. Bu hafta mutlu olamayacaklar. Onlar adına üzülüyorum.” dedi.
“Birilerini Edirne Belediyesi’nin başarısız olması çok mutlu ediyor. Hemşehrilerimizi düşünmeksizin sadece eleştirmek için, bile isteye Edirne Belediyesi’ni saldırı hattı olarak kullandılar. Bunu bütün siyasi partiler ayrımından ari olarak söylüyorum. Bazıları bu konuya hiç siyasi yaklaşmadılar. Sorunu vatandaşa doğru şekilde anlattılar, manipüle etmediler. Birileri de Edirne Belediyesi bu işi çözemesin istedi. Başarısızlığımız onları çok mutlu ediyor. Bu hafta mutlu olamayacaklar. Onlar adına üzülüyorum.” ifadelerine yer verdi.
Bu hafta itibariyle şehrin her noktasına su vereceklerini belirten Başkan Gencan, vatandaşlara çağrıda bulundu.
Gencan, “Biz mazaret üretmeden çözüm üretmeye devam ediyoruz. Bu hafta itibariyle şehrin her noktasına su verebilir hale gelmiş olacağız. Buradan hemşerilerime bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. Özellikle yeni yerleşim bölgesinde eski hatlarda kalan hemşerilerimiz var. Biz bunları da hızlı bir şekilde ekip sayımızı çoğaltarak yeni hatlara geçiriyoruz. Dolayısıyla bu anlamda eski hatta olan hemşerilerimizi de 153’e bildirmek kaydıyla yeni hatta geçme taleplerini bizlere iletirlerse, hızlıca ekiplerimiz atladığımız bir husus varsa da hemen bu eksikliğimizi gidererek onları da yeni hatta bağlayacağız. Burada şöyle de bir yanlış anlaşılma var, onu da özellikle ifade etmek istiyorum. Bu altyapı katılım paylarıyla ilgili bir süreç başladı. Vatandaşlarımıza tebligatlar yapılıyor. Biz bu ihbarnamelerde de özellikle metinde de bunu geçirdik. Bu tamamen Sayıştay denetiminde tenkit konusu olan uyarı aldığımız, bir zaman aşımı süresi olan bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da o zaman aşımının son takvimi. Dolayısıyla biz bunları mevzuatsal anlamda zorunlu olarak tahsil etmiş oluyoruz.”














