4 Mart 2026
12.1 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEDİRNE, AFETLERE KARŞI ULUSLARARASI PROJEYLE GÜÇLENİYOR

EDİRNE, AFETLERE KARŞI ULUSLARARASI PROJEYLE GÜÇLENİYOR

-

Edirne Belediyesi, uluslararası bir proje ile afetlere hazırlık kapasitesini güçlendiriyor. DARE-EU Projesi kapsamında Edirne, Karadeniz Havzası’nda afetlere karşı daha dirençli şehirler arasında yer almayı hedefliyor.

Edirne Belediyesi, Interreg NEXT Karadeniz Havzası Programı kapsamında desteklenen DARE-EU Projesi ile afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesini artırıyor. Aralık 2025 itibarıyla başlayan ve 24 ay sürecek proje, Türkiye, Bulgaristan ve Moldova’dan yerel yönetimlerin iş birliğiyle yürütülüyor.

Proje kapsamında Edirne Belediyesi, afet ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere modern teknik ekipmanlar temin edecek. Böylece afet anlarında müdahale hızı ve etkinliğin artırılması hedefleniyor.

DARE-EU Projesi çerçevesinde ayrıca ortak ülkelerle uyumlu bir Afet Önleme Stratejisi ve Eylem Master Planı hazırlanacak, sınır ötesi bilgi paylaşımıyla ortak hareket kabiliyeti güçlendirilecek.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, proje ile Edirne’nin sadece yerel değil, bölgesel ölçekte afetlere karşı daha dayanıklı bir kent haline geleceğini ifade etti.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side