Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı iş yeri denetim birimi, zincir marketlerde denetim gerçekleştirdi.
Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı iş yeri denetim birimi, kent merkezinde faaliyet gösteren zincir marketlerde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. BİM, A101, Migros gibi çok sayıda markette yapılan kontrollerde; hijyen ve gıda güvenliği kurallarına uyulup uyulmadığı detaylı şekilde incelendi.
Denetimler kapsamında; ürünlerin raflara yerleştirilmesinde ‘İlk Giren İlk Çıkar (FIFO)’ prensibine uyulup uyulmadığı, ürün iade alanlarının oluşturulup oluşturulmadığı, market içi genel düzen ve temizlik koşulları ile satışa sunulan gıda ürünlerinin hijyen kurallarına uygunluğu kontrol edildi.
Zabıta ekipleri, belirlenen eksiklikler ve ihlaller hakkında market yetkililerini bilgilendirerek gerekli uyarılarda bulundu. Edirne Belediyesi, d halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerin düzenli aralıklarla sürdürüleceğini vurguladı.















