23 Aralık 2025
6.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEDİRNE’DE EKMEK BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ: 15 TL’LİK FİYAT ONAYLANDI

EDİRNE’DE EKMEK BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ: 15 TL’LİK FİYAT ONAYLANDI

-

Edirne’de Mart ayında yürürlüğe giren ekmek zammına ilişkin Edirne Valiliği dava açmış ve mahkeme zam kararını iptal etmişti. Mahkeme kararının ardından yeniden fiyat tespitleri yapıldığını belirten Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, “Bu kapsamda; aradan geçen zamanı da göz önünde bulundurarak bir fiyat tarifesi oluşturduk ve dünkü meclis toplantımızda da o tarife onaylandı. 220 gram ekmek, 15 TL’den satılmaya devam edecek. Ekmeğin kilogramı 68 TL. Birçok ilde 75 TL’den yeni tarifeler verildi ama biz eski tarifeden uygulamaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20 Mart 2025 tarihinde aldığı kararla; 220 gram ekmeğin fiyatı 15 TL olarak belirlenmişti. Zam kararının ardından Edirne Valiliği tarifeye itiraz etmiş ancak komisyon kararıyla itiraz reddedilmişti. Söz konusu gelişmeler üzerine Edirne Valiliği konuyu yargıya taşımış ve mahkeme zam kararını iptal etmişti. Mahkeme kararının ardından geçen zaman ve girdi maliyetlerindeki artışlar da göz önünde bulundurularak yeniden bir fiyat tarifesi oluşturulduğunu belirten Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, fiyat tarifesinin onaylandığını ve 220 gram ekmeğin 15 TL’den satılmaya devam edeceğini açıkladı.

Irmak, “Ekmekle ilgili bir mahkeme süreci yaşandı. Fiyat tarifesinden sonra itiraz komisyonu kurulmuştu. İtiraz komisyonu, tarifenin lehine sonuçlandı ama Valilik konuyu mahkemeye taşıdı ve fiyat tarifesi iptal edildi. Ancak Sayın Valimiz ile yaptığımız görüşmede; aradan epey zaman da geçti, yeniden fiyat tarifesi oluşturduk. Dünkü meclis toplantımızda da o fiyat tarifesi geçti. 220 gram ekmek, 15 TL olarak devam edecek. Ekmeğin kilogramı 68 TL. Birçok ilde 75 TL’den yeni tarifeler verildi ama biz eski tarifeden uygulamaya devam ediyoruz. Edirne’de bir kilogram ekmeğin fiyatı 68 TL. Türkiye ortalamasının altında bir rakamla devam ediyoruz. 3-5 ay sonra girdilerde artış olursa; yeniden değerlendiririz. Mahkeme kararından sonra yeni fiyat tespiti yapıldı. 220 gram ekmek 15 TL olarak yeniden onaylandı. 2 defa Ticaret Bakanlığı’na yazı gitti. Valiliğimizle koordineli olarak bu işlemi yaptık. Esnaf odasının da haberi ve bilgisi var bu konudan. Hem onlara hem de bize bağlı fırınlar ekmeğin kilogramını 68 liradan satmaya devam etmekte.” ifadelerini kullandı.






Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side