Yarım asırdır seyyar dondurmacılık yapan Çetin Dada, Edirne sokaklarında nostaljiyi yaşatıyor.
70 yaşındaki Çetin Dada, Edirne’de 49 yıldır seyyar dondurmacılık yapıyor. Gençlik yıllarında el arabasıyla mesleğe başlayan Dada, son yıllarda elektrikli bisiklet ile satış yapıyor.
Dada, seyyar dondurmacılık mesleğini yıllardır ilk günkü heyecanla sürdürdüğünü ifade etti.
Dada, “49 yıl önce işe başladığımda her işi denedim ama sonunda dondurmaya karar verdim. O gün bugündür bu lezzeti korumaya çalışıyorum. Yeni dondurma arabamın önüne ‘Son Dondurmacı’, ‘Yılların Dondurmacısı’ ve ‘Çocukluğumun Dondurmacısı’ yazdım. Edirne’de bu gelenek yaşasın istiyorum. Bu araba artık Edirne’de son.” şeklinde konuştu.
Dada, dondurmalarında katkı maddesi bulunmadığını da vurguladı.
Dada, “Beyaz dondurmam hakiki sütten, çikolatalı dondurmam da sadece kakao, limonlu dondurmam da ise gerçek limon var. Süt tozu değil, hakiki süt kullanırım. Zaten bu lezzeti bilen bilir, anlatmaya gerek bile kalmaz.” dedi.
Dada, girdiği sokaklarda korna çaldığını ve çocukların bir anda çevresini sardığını ifade etti.
Dada, “Mahalleye girer girmez kornamı çalıyorum, çocuklar bir anda etrafımı sarıyor. Zamanında dondurma verdiğim çocuklar şimdi bana çocuklarını getiriyor. ‘Biz büyüdük ama çocuklarımız da seni tanısın istedik’ diyorlar. O zaman çok duygulanıyorum, bazen dondurmanın parasını almıyorum bile. Eskiden Edirne’nin her yerinde seyyar dondurmacı vardı. Ama artık azaldık. Yaş ilerledi, arabayı itmek zor oluyor. Bayır çıkmak zor. Ama Allah sağlık verdikçe bu işi yapacağım. Hatıralarım çok, anlatsam saatler sürer. Arabam konuşsa anlatır zaten.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar ise, Dada’nın dondurmalarını büyük bir keyifle yediklerini söylediler.














