14 Şubat 2026
4.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEĞİTİMYENİ SİSTEME ELEŞTİRİ

YENİ SİSTEME ELEŞTİRİ

-

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım Edirne’de düzenlediği basın toplantısında henüz taslak halinde olan öğretmen performans değerlendirme sistemini eleştirdi. Genel Başkan Yıldırım, yeni sistemin her yıl mesleği bilmeyenler tarafından öğretmenlerin değerlendirileceğini iddia etti.
 

Eğitim İş Genel Orhan Yıldırım, sendikanın Edirne şubesini ziyaret etti. Genel Başkan Yıldırım’ı Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar karşıladı.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Yıldırım, henüz taslak halindeki öğretmen performans değerlendirme sistemi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Türkiye’de öğretmen olmanın zor olduğunu anlatan Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yeni getirilecek sistemle her yıl mesleği bilmeyenler tarafından öğretmenlerin değerlendirileceğini iddia etti.

Performans yönetmeliğinin bilimsellik ve objektiflikten uzak olacağını iddia eden Yıldırım öğretmenlik diplomasını alan her öğretmenin, öğretmenlik alanında yeterlilik belgesi ile mezun olduğunu söyledi. 

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side