Halk Kafe’de gerçekleştirilen programda vatandaşlarla buluşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sorunları gizleyen değil, çözüme kavuşturmak için mücadele eden bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı.
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Halk Kafe’de vatandaşlarla buluştu. Programa; Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, geçmiş dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emir Can Taylan, oda başkanları, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Buluşmada; altyapıdan dijital hizmetlere, çevre temizliğinden genç istihdamına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Başkan Gencan Akın, “Sorunu gizleyen değil, çözüme odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz” diyerek, şeffaf ve katılımcı belediyecilik vurgusu yaptı.
Göreve gelişinin hemen öncesinde başlatılan ve 1,5 yıl süren mülkiye müfettişi incelemelerine dikkat çeken Başkan Gencan Akın, altyapı hizmetlerinin aksamasının temel nedenlerinden birinin bu süreçte yaşanan gecikmeler olduğunu belirtti. Tüm engellemelere rağmen ekiplerin sahada gece-gündüz demeden çalıştığını belirten Başkan Gencan Akın, “Edirne Belediyesi bu anlamda hiç aksiyon almıyormuş, çalışmıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Herkes konforlu evlerinde bu sıcakta klima altında otururken; benim mesai arkadaşlarım gece-gündüz mücadele ediyorlardı. Sıcaklık 50 dereceyi gördü ama benim mesai arkadaşlarım, meclis üyelerim sokaktaydılar, mücadele ediyorlardı.” dedi.
Belediyeye ait tarım alanlarından elde edilen gelirle kız çocuklarına burs sağlanacağını bir kez daha dile getiren Başkan Gencan Akın, 80 bin metrekarelik bir alanda Edirne’ye kent ormanı kazandıracaklarını da açıkladı. Başkan Gencan Akın, bilimsel veriler ışığında, şehrin doğasına ve dokusuna uygun olarak hazırlanacak ormanın, Edirneliler için yeni bir nefes alma noktası olacağını ifade etti.
İklim krizinin etkilerine de dikkat çeken Başkan Gencan Akın, “Şehrimiz ve bölgemiz ciddi bir su kıtlığına doğru ilerliyor. Süloğlu hattını devreye sokarak krizi önlemek için çalışıyoruz ama bu sadece teknik bir mesele değil; tüm hemşehrilerimizin su kullanımında hassasiyet göstermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Gençleri yalnızca dinleyen değil, onlar için somut adımlar atan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Gencan Akın, Edirne’de genç işsizliğiyle mücadeleye katkı sunacak yeni bir istihdam ofisi kuracaklarını müjdeledi.
Başkan Gencan Akın, Edirne’de katılımcı, şeffaf ve insan odaklı yönetim anlayışını güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da, halkçı belediyeciliğin Edirne’de her geçen gün güçlendiğini ifade etti. Buluşma, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.














