22 Aralık 2025
6.5 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGENELAYÇİÇEĞİ STRESE GİRDİ!

AYÇİÇEĞİ STRESE GİRDİ!

-

Edirne’de tarlada ekili ayçiçekleri strese girdi. Ziraat Mühendisi Şükrü Toparlak, bu yıl tarlada ekili ayçiçeklerinde yaşanan sorunları ve nedenlerini anlatarak, üreticilere uyarılarda bulundu.
 

Edirne’de bu yıl tarlada ekili ayçiçeklerinde görülen değişiklikler ve çeşitli hastalıklar üreticileri endişelendiriyor. Ancak uzmanlar üreticileri her konunun uzmanlarına danışarak hareket etmeleri konusunda uyarıyor.

Ayçiçeğinin gelişiminde yaşanan olumsuzluklar dikkat çekiyor. Edirne merkeze bağlı bazı köylerde tarlada ekili ayçiçeklerinde görülen sararma aslında stresin belirtisi.

Edirne Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisi Şükrü Toparlak, tarlada ekili ayçiçeklerinde bir takım değişiklikler görüldüğünü, üreticileri bu gibi durumlarda konunun uzmanlarına danışmaları konusunda uyardı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side