Edirne’de Selimiye Meydanı’nda “Gumball 3000 Rallisi” kapsamında lüks ve spor araçlar sergilendi.
Dünyanın en prestijli otomobil rallilerinden Gumball 3000, Edirne’de mola verdi. İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan start alan lüks ve spor otomobiller, Edirne’ye gelerek Selimiye Meydanı’nda sergilendi.
Ralli kapsamında bazı araçlar meydanda tur atarken, otomobil meraklıları araçlara yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar da, renkli anları cep telefonlarıyla kaydetti.
Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, etkinliğin kent için önemli bir tanıtım fırsatı sunduğunu belirterek, “138 araç Kapıkule’den geçerek İbiza’ya kadar devam edecek. Gençlerin ilgisi çok büyük. Edirne ve Selimiye’yi tanıtma fırsatı bulduk.” dedi.
Ralli sürücülerinden Can Eyilik de organizasyonun prestijine dikkat çekerek, “Türkiye ayağında otomobil sürmek büyük keyif. Yaklaşık 5 bin kilometrelik bir yolculuk olacak. Çok keyifli bir ralli.” ifadelerini kullandı.












