12 Aralık 2025
5.4 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEM“TAVA CİĞER 55 DEĞİL, 75 LİRA OLSA DA KURTARMIYOR!”

“TAVA CİĞER 55 DEĞİL, 75 LİRA OLSA DA KURTARMIYOR!”

-

Edirne’nin meşhur lezzeti tava ciğere gelen zam esnafı memnun etmedi. Tava Ciğer ustaları, 150 gramlık porsiyonu 55 liraya yükselen tava ciğerin 75 lira bile olsa maliyeti kurtarmadığını söylüyor.

Edirne’nin dünyaca ünlü lezzeti tava ciğerin porsiyonu, ETSO meclisinde alınan kararla 55 liraya yükseldi. Yapılan zam, girdi maliyetleri her geçen gün artan tava ciğercileri memnun etmedi.
Tava ciğer ustalarından Nusret Demir, un, yağ, tüp fiyatlarının arttığını, şu anda tava ciğerin porsiyonunun 75 lira olsa bile masrafları kurtarmadığını söyledi.
Demir, “Sadece yağa değil tüpe de zam geldi. Yağ fiyatlarına son gelen zam yüzde 40 gibi. Una zam geldi. Böyle devam ederse 55 liranın da kurtaracağını sanmıyorum. İlerde yağ fiyatları belli olursa, ciğer bir yerde durursa ki duracağını sanmıyorum. Akaryakıta her gelen zam bizim ciğere de işliyor ne alakası varsa biz de anlamadık ama mutlaka işliyor.
Ben 430 liraya yağ aldım, bir hafta sonra 630 lira dediler. Bu hafta ne diyecekler bilmiyorum. 55 değil 75 kurtarmaz” dedi.

Tava ciğer esnaflarından Aydın Doğan, ciğerci esnafının kaygılı olduğunu ifade etti.
Doğan, “bundan 2 ay önce ciğer 45 liraydı ama ham maddemiz 43 lira civarındaydı. Bugün ciğer olmuş 75 lira, arkadan gelen korku dedikodusu var. Deniyor ki Temmuz Ağustos gibi hayvan kesimleri bile ağırlaşacak, mal bulamayacaksınız. Bu durumda tava ciğer 55 değil 100 lira olsa ne olur. Mal bulamadıktan sonra, yağ alıp yerine koyamadıktan sonra nasıl olacak. Bir kaygı yaşanıyor, bu kaygı yaşandıktan sonra tarifenin çok da öneminin kaldığına inanmıyorum. Bu tarife ile zaten şu an potansiyel müşteri durumundaki müşterilerimiz de artık kaygılı. Bugün 60 lira hesap ödüyor yarın 70 lira ödeyecek. Oda tarife veriyor ama müşteri olmadıktan sonra tarifeyi kimle uygulayacaksın. Malı yerine koyamadıktan sonra tarife olsa ne olacak.
Müşteri fiyata tepkili tabi. Müşteri zannediyor ki biz keyfe keder bu zammı yapıyoruz. Bizi de en çok üzen bu. Edirne’de ciğerci esnafının talep oldukta zam yaptığını düşünüyor. Aslında böyle bir şey söz konusu bile değil. Sezonu geldi, ciğerciler kafasına göre zam yapıyor deniyor. Eskiden ciğer ayran 35 liraydı, şimdi 60 oldu. Suç hep bize kalıyor. Günah keçisi hep küçük esnaf oluyor. Ben isterim ciğeri 30 liradan 20 liradan yesin, ben de ciğeri gidip 80 liradan değil de 40 liradan alayım. Dün aldığım ürünü yarın kaça alacağımı kestiremiyorum” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side