Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, trafik kanununda yapılan yeni düzenleme kapsamında hız ihlallerine uygulanan radar cezalarında önemli değişikliğe gidildiğini duyurdu. Artık cezalar yüzde oranına göre değil, hız sınırının kaç kilometre aşıldığına göre uygulanacak
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmede, trafik kanununda yapılan yeni düzenleme kapsamında hız ihlallerine yönelik radar cezalarının artık yüzde 10-30 gibi belirli oranlara göre değil, sürücünün hız sınırını kaç kilometre aştığına göre değerlendirileceği bildirildi. Açıklamada, yeni uygulamayla birlikte yazılan cezaların bazı durumlarda 30 bin TL’ye kadar çıkabildiği ifade edildi.
Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışı hız ihlallerine ilişkin uygulama detaylarına da yer verildi. Buna göre yerleşim yeri içerisinde hız sınırını 6 ile 10 kilometre arasında aşan sürücüler ile yerleşim yeri dışında hız sınırını 11 ile 15 kilometre arasında aşan sürücülere yaklaşık 2 bin TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Ayrıca yerleşim yeri içerisinde hız sınırını 46 kilometre ve üzerinde aşan sürücüler için ise 20 bin TL’den başlayan para cezaları uygulanacağı, bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine de belirli sürelerle el konulacağı kaydedildi.
Emniyet yetkilileri açıklamanın sonunda sürücülere hız kurallarına uymaları çağrısında bulunarak, yüksek hızın yalnızca bir trafik ihlali değil aynı zamanda diğer yol kullanıcılarının yaşam hakkını tehlikeye atan ciddi bir risk olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, “Yollarda hızımızla değil dikkatimizle fark yaratalım. Güvenli ve huzurlu sürüşler dileriz.” ifadeleri yer aldı.















