20 Aralık 2025
7.1 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEKEŞAN’DA DALLIK ŞENLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI

KEŞAN’DA DALLIK ŞENLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI

-

Keşan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dallık Şenlikleri, bu yıl 11 Mayıs 2025 Pazar günü Kılıçköy Korusu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dallık Şenlikleri, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye akın eden vatandaşlar, doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdi. Aileleriyle birlikte gelen vatandaşlar, açık havada piknik yaparak çeşitli etkinliklerle eğlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte çocuklar oyunlar oynarken, vatandaşlar da müzik ve sohbet eşliğinde güzel anılar biriktirdi.

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’da şenlik alanını ziyaret ederek vatandaşlarla yakından ilgilendi. Başkan Özcan, şenliğe katılanların Anneler Günü’nü kutlayarak kadınlara karanfil dağıtırken; çocuklara da top hediye etti.

Başkan Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün hem Dallığı hem de Anneler Günü’nü kutluyoruz. İnsanlarımız rahat şekilde Dallık denilen olayı yaşıyorlar. Dallık ve Hıdırellez, yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanan Sümer geleneklerinin değişik coğrafyalarda farklı şekilde kutlanmasıdır. İşin özü kışın bereketsizliğinin bitip, yazın bereketini ve gelişini kutlamaktır. İnsanlarımızla birlikte, kutlamasını yapıyoruz. Bu gelenek binlerce yıl öncesinden geliyor ve binlerce yıl sonrasında da, kutlanmaya devam edecektir. Annelerimizin de, günü kutlu olsun. Tüm hemşerilerimize selamlarımı sunuyorum.”

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side