10 Mart 2026
1.5 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEKEŞAN’DA KADINLAR: BU ÜLKE BİZİM, BU YAŞAM BİZİM

KEŞAN’DA KADINLAR: BU ÜLKE BİZİM, BU YAŞAM BİZİM

-

Keşan’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşte kadınlar, eşitlik, özgürlük ve yaşam hakkı talepleriyle Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, kadın cinayetleri, hak kayıpları ve baskılara karşı mücadele mesajı verildi.

Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Keşan Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Saat 16.00’da Keşan Şehitlik Parkı yanında toplanan katılımcılar, alkışlar ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Meydanda konuşan Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Kafalı, kadınların savaş, yoksulluk, işsizlik, baskı ve kadın cinayetleriyle kuşatılmış bir ortamda 8 Mart’a girdiğini söyledi. Kafalı, kadınların eşitlik, özgürlük ve yaşam mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Konuşmasında kadın cinayetleri, şüpheli ölümler, hak kayıpları ve kadınlara yönelik politikalara dikkat çeken Kafalı, İstanbul Sözleşmesi ile 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması gerektiğini dile getirdi. Laikliğin kadınlar için vazgeçilmez olduğunu belirten Kafalı, kadın dayanışmasının yaşamı savunduğunu ifade etti.

Açıklama, kadınların haklarını koruma ve mücadeleyi büyütme kararlılığının vurgulanmasının ardından sona erdi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side