8 Şubat 2026
10.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEKEŞAN’DA TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN YAPILAN ANIT AÇILDI

KEŞAN’DA TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN YAPILAN ANIT AÇILDI

-

Keşan’da yıllar önce yaşanan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası unutulmadı. Karacaali Köyü’nde, kazada yaşamını yitiren öğrenciler ve servis şoförü için yapılan anıt, düzenlenen törenle açıldı.

Keşan ilçesine bağlı Karacaali Köyü’nde, 1998 yılında meydana gelen ve 7 öğrenci ile 1 servis şoförünün hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından yenilenen anıt, kazanın yaşandığı noktada düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Karacaali Köyü Muhtarı Mustafa Kocaalili, Paşayiğit İlköğretim Okulu’na taşımalı eğitim kapsamında giden öğrencileri taşıyan servis aracının geçirdiği kaza sonucu büyük bir acı yaşandığını belirterek, “Henüz yolun başındaki 7 evladımızı ve görevini yapan 1 şoförümüzü kaybettik. Bu acı olay sadece aileleri değil, tüm Karacaali’yi ve bölgemizi derinden sarstı. Bugün açılışını yaptığımız bu anıt, kaybettiklerimizin aziz hatırasını yaşatmak ve benzer acıların bir daha yaşanmaması için toplumsal hafızayı canlı tutmak amacıyla inşa edilmiştir” dedi.

Törende söz alan Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da kazanın meydana geldiği günü ve yaşanan acıyı katılımcılarla paylaştı.

Keşan Kaymakamı Aziz Mercan ise yaşanan kazanın büyük bir ders olduğunu vurgulayarak, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması yönünde gayret gösterileceğini ifade etti.

Paşayiğit İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin anıta çiçek bırakmasının ardından yapılan dualarla tören sona erdi. Anma programına muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side