Edirne’de Pazar günü 10’uncu kez koşulacak olan Uluslararası Edirne Maratonu için tüm hazırlıklar tamamlandı. Atletizm Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Karadağ da, maraton için Edirne’ye geldi.
10’uncu Uluslararası Edirne Maratonu, Pazar günü koşulacak. Maratona katılacak sporcuların kitleri, bugün dağıtıldı. Maraton için Edirne’ye gelen Atletizm Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Karadağ da, kitlerin dağıtıldığı alanda incelemelerde bulundu.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karadağ, federasyon olarak yol koşularına büyük önem verdiklerini ifade etti.
Karadağ, “ Edirne, Türk tarihi için en önemli şehirden bir tanesi. Hem tarihiyle hem de güzelliğiyle bizim önem verdiğimiz yerlerden bir tanesi. Atletizm Federasyonu’nun da yol koşularına verdiği değeri her yerde görüyorsunuz. Bu koşunun Edirne’de yapılması bizi çok mutlu ediyor. Daha önce sınırları aşarak yapıyorduk ancak bir takım sıkıntılar nedeniyle bu sene 30 Ağustos nedeniyle farklı bir yarış oldu. Çok güzel bir yarışma olacak. Yaklaşık 16-17 tane sponsorun da desteğiyle Türkiye’nin her yerinden uluslararası sporcuların da bulunduğu bir müsabaka olacak. İnşallah kazasız belasız güzel bir yarış olur.” şeklinde konuştu.
Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ da, maraton için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
Akdağ, “ Maratonumuz Zafer Bayramı coşkusuyla koşulacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı farkındalığının dışında da ‘Her Adım Bir Fidan’ kampanyası başlattık. Ümit ediyoruz ki; yanan ormanlarımızı yeşillendirmek adına bir ilham kaynağı oluşturacak. Fidanlarımızı yarın sporcularımıza teslim edeceğiz. Herkes gittiği yerlerde yanan ormanların yerine fidanları dikecek ve yarınlarımız, umutlarımız yeşerecek. Yarış, 800 sporcuyla gerçekleştirilecek. En önemlisi adımlar fidana dönüşecek.” dedi.















