13 Aralık 2025
3.2 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNE‘MAZİDEN ATİYE EDİRNE’ PROGRAMI BAŞLADI

‘MAZİDEN ATİYE EDİRNE’ PROGRAMI BAŞLADI

-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Maziden Atiye’ Gençlik Kampı, Edirne Musabeyli Korusu’nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılında hayata geçirdiği ‘Türkiye Yüzyılında Maziden Atiye’ gençlik kampı, kent merkezine bağlı Musabeyli Köyü’ndeki mesire alanında başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programına; Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, il ve bölge müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarını Milletvekili Aksal, Rektör Hatipler ve İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz yaptı. Konuşmalarda, Edirne’nin köklü tarihini geleceğe taşıyan bu programın önemine dikkat çekildi.

Törenin ardından öğrencilerle buluşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne konulu ilk dersi verdi. Şehirlerin tarihi yapısı, kimliği ve ruhu üzerine bilgiler aktaran Hatipler, Edirne’nin tarihine dair dikkat çekici detayları öğrencilerle paylaştı.

Protokol üyeleri, dersin ardından öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sakarya, Uşak, Düzce, Manisa, Eskişehir, Kütahya, Denizli, Aydın, Bilecik ve Bulgaristan’ın Mestanlı kentinden gelen 72 öğrenci ve 10 öğretmen, bir hafta boyunca Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasını keşfedecek. Program kapsamında, Çanakkale gezisi, sportif yarışmalar, geleneksel oyunlar, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler yer alacak. Katılımcılar, Musabeyli Korusu’nda kurulan Kırgız çadırlarında konaklayacak.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side