Edirne’de bin 55 metrekarelik bir arsanın Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’ne tahsis edilmesini protesto etmek isteyen 3 üniversite öğrencisi, bugün gerçekleştirilen Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında, ‘Tarikat ve Cemaatlere Yurt Tahsis Kararı Çekilsin, Tarikata Barikat’ yazılı pankart açmak istedi. Öğrenciler ile belediye yetkilileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı ve öğrenciler salonu terk etti.
Edirne’de bin 55 metrekarelik bir arsanın Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’ne tahsis edilmesini protesto etmek isteyen 3 üniversite öğrencisi, bugün gerçekleştirilen Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısına katılmak için salona geldi. Öğrencilerin elinde ‘Tarikat ve Cemaatlere Yurt Tahsis Kararı Çekilsin, Tarikata Barikat’ yazılı pankart bulunması üzerine belediye yetkilileri ile öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Üniversite öğrencileri, belediye yetkilileri ile görüştükten sonra toplantı salonunu terk etti.
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, olayın ardından öğrencileri yanına davet etti.
Gençlerle konuştuktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Gencan Akın, kararın gerekçeleri hakkında öğrencilere bilgiler verdiğini ve Kırkpınar sonrası daha detaylı görüşmek üzere randevulaştıklarını ifade etti.
Gencan Akın, “Meclise girmeden önce 3 gencimizin mecliste olduğunu ilettiler bana. Bu arada arkadaşlar aşağıya davet etmişler. Ben de bu 3 genç kardeşimizi yukarıya davet ettim. Az önce de kendileriyle görüştük. Genç kardeşlerimize tahsisi yapanın Edirne Belediyesi olmadığını söyledim, gerekçelerini kendilerine aktardım. Öncelikle bu genç kardeşlerimin mecliste bulunmasından gurur duyarım. Kendileriyle Kırkpınar sonrasında bir araya gelmek üzere randevulaştık, beni dinlemek istediklerini söylediler. Ben de kendilerini dinlemek istediğimi söyledim. O yüzden bu yaşanan hadiseyi genç kardeşlerimizle konuşarak çözdük. Genç kardeşlerimizin kötü bir niyeti olmadığını biliyorum. Bazı durumlardaki tedirginliklerine hak veriyorum. Meclisimiz her zaman, herkese açık. Özellikle genç kardeşlerimize de sonuna kadar açık. İrtibat bilgilerimizi de aldık. Meclisi gelip izleyebileceklerini söyledim.” dedi.
MECLİSTE PANKART AÇMAK İSTEDİLER, GERGİNLİK YAŞANDI

-












