7 Aralık 2025
7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEMİNİK ÖĞRENCİLER HARİKALAR YARATTI

MİNİK ÖĞRENCİLER HARİKALAR YARATTI

-

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen yıl sonu şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi tarafından yıl sonu şenliği düzenlendi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda gerçekleştirilen şenliğe; CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane Ağası Seyfettin Selim ve 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ufuk Özünlü, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve minik öğrencilerin aileleri katılım gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin unutulmaz Ağası Seyfettin Selim’in konuşmasıyla devam etti.
Bugüne kadar birçok yerde okul ve sağlık ocağı yaptırdığını belirten Ağa Selim, “Ancak Edirne’de yaptırdığım kreşin yeri çok özel.” dedi. Yeni Kırkpınar Ağasına da kreş yaptırtacağını söyleyen Ağa Selim, “Yapmazsa da ben yapacağım.” ifadelerini kullandı.
Ağa Selim, “Bugün buraya Hasan Akgün Başkan ile beraber gelecektik ama kısmet olmadı. Edirne’ye kreş yapmamın sebeplerinden biri Hasan Akgün’dür. Daha önce birçok okul ve sağlık ocağı yaptırdım ama Edirne’de yaptırdığım kreşin yeri çok özel. Edirne de buna çok değer veriyor. Edirne’de kreş yaptırdığım için, sizlerle birlikte olduğum için gurur duyuyorum. İnşallah yeni Kırkpınar Ağasına da yaptırtacağım. Yapmazsa ben yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ise, yapılan ve yapılması planlanan projeler için hem Seyfettin Selim’e hem de Ufuk Özünlü’ye teşekkür etti.
Başkan Gencan Akın, “Müjdeyi duyduktan sonra gerçekten çok heyecanlandık. Edirne’m adına hem Seyfettin Ağamıza hem de Ufuk Ağamıza teşekkür ediyorum. Bugün bir arada olmak bizler için çok kıymetli. Bir kreş sadece aslında çocuklarımızın geleceğe güvenle hazırlandığı ortamlar değil, aynı zamanda annelerimizin çalışma hayatında olmasına da büyük katkı sağlıyor. O açıdan Seyfettin Ağamıza çok teşekkür ederim. Bu konuda Edirne Belediyesi’ne destek olarak ve bu projeyi sahiplenerek böyle değerli bir eğitim kurumunu şehrimize kazandırdı. İş birlikleri için geçmiş dönem Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ederim. Diğer taraftan az önce Seyfettin Ağamız da bahsetti; Hasan Başkanımız bizler için de çok kıymetli. Kendisi Büyükçekmece Belediye Başkanı ama aynı zamanda Trakya’nın her beldesine, her ilçesine, her şehrine nasıl katkı sağlayabilirim diye de mücadele eden bir isim. Bu eğitim kurumunun yapılmasında Seyfettin Ağamıza telkinlerde bulunan ve bir şekilde harekete geçiren Hasan Akgün’ün de bugün bir şafak operasyonuyla gözaltına alındığını öğrendik. İçimiz buruk, kırgın ve çok üzgünüz. Ama bir tarafımız da çok umutlu. Bizler Belediye Başkanları olarak, böyle güzel hayırsever iş insanlarının katkılarıyla çocuklarımıza aydınlık gelecekler sunmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu kreşlerle birlikte annelerin yanında durmaya, onların toplumsal hayatta olmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm Belediye Başkanlarımız kreşler konusunda yoğun çaba sarf ettiler. Biz bunları çocuklarımızı geleceğe güvenle hazırlamak, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı güçlü nesiller yetiştirmek ve annelerimizin yanında olmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Hiç korkmuyoruz, hiç korkmayacağız. Bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Bugün Seyfettin Ağamızın yapmış olduğu kreş, yarın Ufuk Ağamızın yapmış olduğu kreş ve bizlerin kendi bütçeleriyle yapacağı kreşlerle yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Çünkü biz hukuka, demokrasiye, adalete inanıyoruz. İnanmaya ve güçlü bir şekilde de yol yürümeye devam edeceğiz. Çocuklarımız bugüne özel bir şekilde hazırlandılar. Kıymetli velilerimiz heyecanla onları izleyeceksiniz. Biz de bu güzel anlara sizlerle beraber şahitlik edeceğiz. Kıymetli mesai arkadaşlarıma, öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum. Eğitim kurumumuzu en iyi şekilde yöneterek, çocuklarımıza en iyi şekilde bir anne şefkatiyle yaklaşarak, onları geleceğe hazırlıyorlar. Onlara da minnettarım.” dedi.


Konuşmaların ardından minik öğrenciler birbirinden güzel gösterileriler sundu. Sahneye çıkan minik öğrenciler adeta harikalar yaratırken; çocuklarının gösterilerini izleyen aileler de duygu dolu anlar yaşadı.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side