Edirne’de Sarayiçi Er Meydanı’nda dün gerçekleştirilen başpehlivanlık final müsabakasında rakibi, Feyzullah Aktürk’ü yenerek şampiyon olan Orhan Okulu, yedi yıl aradan sonra yeniden kemeri kuşanmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.
Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 664’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu, “Ebedi kemer için tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.
Okulu, “Bizim 6 ay falan kış sezonumuz geçiyor. Kış sezonunda çok iyi hazırlandık ekip arkadaşlarımızla ve hocalarımızla birlikte. Kemal Yılmaz, Salih Şentürk ve ekip arkadaşlarımız Ramazan Bircan, Kürşat Şevki Korkmaz, Durmuş Altın gibi başpehlivanlarla çalıştık. Haftanın 6 günü antrenman yaptık. Antrenmanlarımız yoğun geçiyor. Kış sezonumuz ne kadar iyi geçerse yazın da onun verimini alıyoruz. Onun verimini de şuanda aldık. 7 yıl aradan sonra altın kemeri de kuşanmak nasip oldu bana. Bu 7 yıl arasında 3 defa ameliyat geçirdim. Hiç kolay değil tabi. Bizim için sakatlıklar çok kötü bir şey yani kimseye rakiplerime sakatlık vermesin Allah.
Kırkpınar öncesinde 3 tane lig güreşleri vardı. Lig güreşlerimiz var. 2023’te de ligde şampiyon oldum. Şimdi lig güreşlerimizin 3’ünü geride bıraktık. 3 tanesinde de final yaparak 2’sinde birinci 1’inde de ikinci oldum. Lig güreşlerinde de zirvede arada biraz puan farkıyla öndeyim. Kırkpınar’a geldiğimde onun formunu göstermiştim. Burada da zirvesindeydik. Nasip oldu altın kemeri taktık. Bizim olimpiyatımız Kırkpınar. Tarihlerden en eski olarak. Buraya geldiğimizde ne kadar profesyonel olursam olayım Kırkpınar sahasına gelince illaki bir heyecan oluyor. Onu da yenmek çok önemli. Her bir başpehlivanın hayali Kırkpınar’da altın kemer takmak. Küçüklükten beri gelen bir şeyim var. 2012 yılında ben burada baş altında birinci olarak başpehlivanlığa çıktım. O zamanlar kilomuz hafifti. Kürsünün bir basamağına çıkayım diyerek geldim. Burada ilk çıktığım yılda da ikincilik nasip oldu. Ondan sonra da tabi çıtayı yükseltiyor insan. Biz yapabiliriz bu şeyi diyerek altın kemere koşuyor insan. Burada 3 defa da finale kaybettim altın kemeri ucundan kaçırdım. 3 defa üst üste alabilirdim. Yaşımız da geçmiş değil. Ben bu kemerin ebedi sahibi olacağıma inanıyorum Allah nasip ederse.
Kendimizi puanlamadan önce bitirmeye odaklamıştık. Feyzullah kardeşimizi de tebrik ediyorum. Yaşı daha çok genç bu kemeri takabilirdi. Çünkü minderden gelen Avrupa şampiyonumuz. O puanlamada biraz daha iyi. Hızıyla gençliği ile iyiydi. Ben oraya bırakmak istemedim. Puanlamadan önce yenmeyi planlıyordum. Orada da bir denk getirdim.
Ahmet Taşçı ustamızın da dediği gibi Yusuf helallik alarak geldi. Ama nasip olmadı ona da. Ama şimdi federasyonumuzun ve belediye başkanlarımızın da kararı ile ayrı ayrı yıllarda 5 defa kemer alanlara ebedi kemer sahibi olma hakkı verecekler. Onun için de avantaj. Benim de 3 olmuş oldu. 2 defa daha alsam aralıklı olsa da kemerin ebedi sahibi olmak için Ali Gürbüz, Recep Kara gibi ustalarımız altın kemere bir adım kala onlar da çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.















