23 Aralık 2025
5.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNESAĞLIKDÜNYA DİYABET GÜNÜ

DÜNYA DİYABET GÜNÜ

-

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Margi Outlet AVM’de müşterilerin kan şekerlerini ölçtü. İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen hastalıkların her geçen gün artığına dikkat çekti.
 

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Edirne’de çeşitli etkinlikler yapıldı. Bunlardan biri de Margi Outlet AVM’de gerçekleştirildi. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından AVM’da kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz olarak şeker ölçümü yapıldı.

Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile TFF Süper Lig hakemlerinden Özgür Yankaya’nın da katıldığı etkinlikle ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, diyabetin kronik bir hastalık olduğunu belirterek, tanısı konulduktan sonra etkin ve kaliteli bir şekilde tedavisinin yapılması gerektiğini söyledi.

Amaç, diyabetle ilgili halkımızdaki farkındalığı arttırmak. Özellikle gençlerimizi diyabetten uzak tutmak. Ve bununla birlikte diyabet tanısı alan vatandaşlarımızında diyabetle ilgili etkin ve kaliteli bir şekilde tedavisini sağlamak. Ayrıca en önemli amaçlarından biriside bildiğiniz gibi diyabetin bir çok komplikasyonları var. Buna bağlı çeşitli böbrek yetmezliği gibi, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklara neden olmakta. Bu tür rahatsızlıkların azaltılmasını ve yaşam kalitesinin arttırılmasını amaçlamaktayız. Bu amaçla bugün burada özel bir avm’nin alanında birçok arkadaşlarımızla beraber. TİP-1 ve TİP-2 özellikle TİP-2 diyabette şişmanlıkla mücadele etmeliyiz. Obeziteyle mücadele etmek için uğraşıyoruz. Herkese de buradan obeziteye karşı, hayatlarına hareket katmayı, sağlığa adım atmayı öneriyoruz.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Tülin Gürbüz de özellikle kadınlar, sağlık ve diyabet konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kişioğlu, hastalığın en önemli verilerinin açlık ve tokluk kan şekeri değerleri ile belirlendiğini kaydetti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Onur Çakar, diyabetle mücadele kapsamında bireylerin düzenli olarak aile hekimlerine kontrollerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side