24 Aralık 2025
4.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNESAĞLIKTÜRKİYE’DE İLK VE TEK

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

-

Türkiye’de sadece Edirne’de bulunan Sınır Ötesi Sağlık ekibi Balkan Coğrafyasında talep eden herkese 3 yıldır şifa oluyor.
 

Sınır tanımıyor, şifa dağıtıyorlar… Onlar Balkan Coğrafyasının gönüllü sağlık ekibi…

Edirne 112 acil servisi bünyesinde kurulan Sınır Ötesi Sağlık Ekibi (SÖS), özel donanımlı ambulanslarla sınır ötesinde rahatsızlanan herkesi ücretsiz olarak bulunduğu noktadan alıyor, anavatana getirip tedavisini yapıyor.

Sınır Ötesi Sağlık ekibine konsolosluklar aracılığıyla gelen talep doğrultusunda ekip yarım saat içerisinde yurt dışına çıkış için hazırlanıyor.

Avrupa Birliği’ndeki birçok ülkede benzer sağlık ekipleri bulunmasına rağmen Türkiye’de gönüllü personelden kurulan SÖS ekibinin diğerlerine göre en büyük artısı ise söz konusu hizmeti tamamen ücretsiz veriyor olması.

SÖS ekibindeki personellerin bir başka özelliği ise birçoğunun çifte vatandaş olması.

SÖS ekibi sorumlusu Uzman Hekim Nihal Kaşıkçı vatandaşların bu hizmetten nasıl yararlanacağını anlattı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, son yıllarda Sınır Ötesi Sağlık ekibine olan ilginin artmasını ise Türkiye’deki sağlık hizmetinin Balkan Coğrafyasından çok daha iyi olmasına bağladı.

Sınır Ötesi Sağlık ekibinde Acil Tıp Teknikeri olarak görev alan Habibe Ayluayan Romanya’nın Bükreş Kenti’nden alıp Türkiye getirdikleri TIR sürücüsü ile arasında geçen duygusal diyaloğu anlattı.

Sınır Ötesi Sağlık ekibinde gönüllü olarak çalışan 11 personelin tamamı başta İngilizce olmak üzere Balkan dillerini iyi derece konuşabiliyor.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side