PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın bildirisinin okunması hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Hasan Hakan Şahin, “Terörden, teröristten medet uman anlayışı asla kabul etmiyoruz. Barışın olduğu güzel bir ülke tabii ki hepimizin hayalidir. Fakat 50 bin insanımızın kanını döken bebek katillerinin kahramancasına ülkenin önüne sunulması bizleri derinden yaralamıştır.” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Hasan Hakan Şahin ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, bugün kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın bildirisinin okunması hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Şahin, “Terörden, teröristten medet uman anlayışı asla kabul etmiyoruz.” dedi.
Şahin, “Dün gerçekleşen üzücü, kırıcı bir haberle gündemi değerlendirdik. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; terörden, teröristten medet uman anlayışı asla kabul etmiyoruz. Barışın olduğu güzel bir ülke tabii ki hepimizin hayalidir. Fakat 50 bin insanımızın kanını döken bebek katillerinin kahramancasına ülkenin önüne sunulması bizleri derinden yaralamıştır.” şeklinde konuştu.
Şahin, Edirne’de gündeme gelen yolsuzluk iddiaları hakkında da konuştu.
Şahin, “Verdiğim eksik bilgileri telafi etme açısından sizlerle daha önce paylaştığım Edirne Belediyesi’ndeki 370 milyonluk kayıp olduğu iddia edilen, fazladan ödendiği, iddia edilen rakamla ilgili bazı bilgiler geldi bana. Bu paylaşımdan sonra sağ olsun telefonlarım susmadı ve dediler ki kıymetli başkanım haklısın, Edirnelinin bir kuruşunun hesabını sormakta, Edirneliye harcanması gereken paranın başkalarına harcandığının görüyoruz. Gerçek rakam 370 milyon değil, 641 milyon 701 bin 820 lira, 49 kuruştur dediler. Buradan kıymetli belediye başkanımız, Av. Filiz Gencan’a bir kere daha sesleniyorum; kıymetli başkanım, Edirne’nin borçları nedir? İç denetim yaptınız mı? İç denetim sonucunda çıkan raporlar nelerdir? Şeffaf bir belediyecilikle Edirne’yi yöneteceğinizi söylemiştiniz, Neden Edirne halkına gerçekleri açıklamıyorsunuz? Biz muhalefete muhalefet etmiyoruz. Biz bu mevcut 20 küsur yıldan beri ülkeyi yöneten ve kötü yönettiğine, yanlış yönettiğine, yolsuzlukların arttığına inandığımız, bunu söylediğimiz sisteme karşı muhalefet partileri olarak diyoruz ki siz bu yanlışı yapmayacaksınız. Siz yolsuzluk içerisinde bulunamazsınız. Çünkü biz karşı taraf dediğimiz tarafı bununla suçluyoruz. Siz aynı şeyleri yerelde yaparsanız, sizin onlardan ne farkınız kaldı? O zaman ben de size şunu derim; 25 yılın sonunda körle yattınız, şaşı kalktınız. Edirnelinin bir kuruşunun dahi hesabını soracağız. Bir kuruşunun dahi nereye gittiğini sormakla mükellefiz.” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın da, “PKK’yı yok etmekle PYD ve YPG terör örgütünü meşrulaştırmış oluyorsunuz. Bizim korkumuz bundan.” ifadelerini kullandı.
Akalın, “Biz kan akmasına, insanlarımızın ölmemesi için gayret gösteren bir siyasi partiyiz. Hiçbir zaman için ne şehit haberini, ne insanlarımızın ölmesini istemeyiz. Ancak şu gerçeklik de var ki; PKK bir terör örgütüdür ve siz bu terör örgütünü silah bırakmasıyla yok edildiğini söylüyorsunuz. Peki şunu sormak istiyorum ben; PKK eşittir YPG, PYD’yi diyen ben miyim? Toplumun bütün kesimleri bunu söylüyor. Yani biz diyoruz ki PKK nasıl terör örgütüyse YPG, PYD de terör örgütüdür. Peki PKK bütün dünya tarafından terör örgütü olarak tanınıyor mu, biliniyor mu? Amerika ve Avrupa dahil, evet. Peki PYD, YPG’nin durumu nedir? Özgürlük savaşçısıdır, dünya nezdinde, bizim nezdimizde değil. Dolayısıyla yarın öbür gün PYD, YPG’yi muhatap alıp konuşabileceklerdir, bizim terör örgütü dediğimiz bir yapıya. Evet biz insanlarımızın ölmesine karşıyız ama bunun samimiyetini sorguluyoruz. PKK nasıl bir terör örgütü ise YPG, PYD de bir terör örgütüdür. Yani ne yapıyorsunuz siz? PKK’yı yok etmekle PYD ve YPG terör örgütünü legalize etmiş oluyorsunuz, yani meşrulaştırmış oluyorsunuz. Bizim korkumuz bundan. Her ne kadar PKK’nın yok olması için mücadele vermiş bir siyasi partiysek bunun dengi olan YPG, PYD’nin legalize edilmesine de karşı olduğumuzu söylemek istiyorum.” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sık sık gündeme getirilen ‘erken seçim’ konusu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akalın, “Ülkemizin gündeminde olmayan, olmaması gereken bir konu bence” dedi.
Akalın, “Tabii ki ülkemizin gündemi çok yoğun. Sürekli gündem değiştiriyoruz sağ olsun iktidar ve ana muhalefet sayesinde. Konuştuğumuz konu seçim. Ülkemizin gündeminde olmayan, olmaması gereken bir konu bence. Çünkü seçime karar verecek olan makam iktidar makamıdır. Yani Tayyip bey karar verecek. Seçimin nasıl ve kiminle olacağına da Tayyip bey karar verecek. Çünkü bütün güç onların elinde. Bu ortamda seçimi konuşmanın ben doğru olmadığını düşünüyorum. Ülkemin sorunlarının seçim olmadığını düşünüyorum. Ülkenin yıllardır, bu iktidarın iktidara gelme sebebi de biliyorsunuz yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar. Ülkenin bu sorunları katlamış vaziyette devam ediyor. İnsanların karnı aç, bizim konuştuğumuz konuya bakın. Efendim Cumhurbaşkanı adayı şu mu olsun? Bu mu olsun? Bunları konuşuyoruz. Yoksulluğu konuşamıyoruz. Bizim emeklimiz aç geziyor, onu konuşamıyoruz. Dar gelirlilerin, fakirlik sınırının altında yaşayanların oranı yüzde 70’leri bulmuş, bunu konuşamıyoruz. İşçiyi konuşamıyoruz, dar gelirliyi konuşamıyoruz, esnafı, çiftçimizi konuşamıyoruz.” şeklinde konuştu.













