11 Aralık 2025
4.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNESPORAMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

-

Amatör Spor Haftası Edirne’de törenle başladı. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne merkez ve ilçelerinde antrenman ve müsabakaların yapabileceği tesislerin arttığını söyleyerek, “Bu yatırım hamleleri ileride spordaki başarılarımızı arttıracaktır” dedi.
 

Amatör Spor Haftası dolayısıyla Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenledi.

Törene Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, şube müdürleri ile öğrenciler katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak tarafından Anıta çelenk sunuldu. Ardından Saygı Duruşu’nda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

İl Müdürü Ak, yaptığı açıklamada hafta içerisinde düzenlenecek faaliyetlerle hem vatandaşlara aktivite alışkanlığının kazandırılması, hem yetenekli gençlerin keşfedilmesi hem de kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılmasının sağlanacağını kaydetti.

Ak, “Sporun gelişmesi için spor tesislerinin varlığı ve niteliği önem taşımaktadır. Bakanlığımız adına geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve halkımıza spor alt yapısının geliştirilmesi adına birçok hizmet vermekteyiz. Bu anlamda yeni tesislerimiz bir bir hizmete girmektedir. Mevcut olan tesislerimizde modemize edilmektedir. Tesisler bakımından ciddi mesafeler aldık.

İlimizde ve ilçelerimizin büyük bir kısmında antrenmanlar ve müsabakaların yapabileceği tesisler günden güne artmaktadır. Bu yatırım hamleleri ileride spordaki başarılarımızı arttıracaktır. Devletimizin ve cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Tüm millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.” sözü ile sporun ne denli önemli olduğunu belirtmiştir. Bu uğurda fedakârca çalışan ilimiz yöneticilerimize, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Federasyon İl Temsilcilerimize, Kulüplerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza , ailelerine ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side