Edirne’de aralarında Büyük Bayanlar Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yasemin Adar’ın da bulunduğu başarılı sporculara plaket verilirken, 96 spor kulübüne de malzeme yardımı yapıldı. Vali Günay Özdemir, Edirne’nin eğitimde olduğu gibi sportif ve kültürel faaliyetlerde de en başarılı illerden biri olduğunu söyleyerek, “biz 7’den 77’ye spor yapan bir iliz” dedi.
Edirne’de 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası’nın son gününde ulusal ve uluslar arası müsabakalarda başarılı olan sporculara plaket verilirken, ilde faaliyet gösteren spor kulüplerine de malzeme yardımı yapıldı.
Mimar Sinan Spor Salonu’nda düzenlenen törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İbrahim Acar, Spor İl Temsilcisi Yavuz Çiroz ile spor kulübü temsilcileri, sporcular ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, kentin eğitimde olduğu gibi sportif ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra okul sporlarında Türkiye birincisi bir il olduğunu belirtti. Vali Özdemir, Edirne’de Amatör Spor Kulüplerine ciddi destekler sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, bakanlığın amatör spora desteğinin her geçen gün arttığını belirterek, Edirne’de 96 spor kulübüne malzeme yardımı yapılacağını söyledi.
Törende Gençlik merkezi Halk Oyunları topluluğu ile okçuluk, kuşak güreşi gibi geleneksel spor dallarının gösterileri izlendi.
Daha sonra başarılı sporculara plaketleri verildi. Edirne ve Türkiye'nin göğsünü kabartan Büyük Bayanlar Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yasemin Adar ile U23 Avrupa ikincisi Bedia Gün, İslami Dayanışma Oyunları ikincisi Gamze Nur Adakan, İslami Dayanışma Oyunları ikincisi Hafize Şahin, Minik Bayanlar Avrupa üçüncüsü Şeyma Kızmaz, Minik Bayanlar Avrupa Üçüncüsü Melda Dernekçi, Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonu Çiçek Tekin, Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonu Fatma Kızmaz'a plaketleri verildi.
Güreş branşının ardından çeşitli spor dallarında Türkiye ve Dünya'da derece yapan sporculara da plaketleri verildi.
Amatör Spor Haftası kapanış töreni kapsamında Edirne'de faaliyet gösteren 96 kulübe malzeme yardımı yapıldı.













