Edirne’de Meriç Nehri’ndeki taşkınlar ilginç görüntüler oluşturmaya devam ediyor. Suların çekilmeye başladığı bölgede karaya vuran 2 metre 40 santim uzunluğunda, 102 kiloluk dev yayın balığı görenleri şaşırttı.
Edirne’de Meriç Nehri’nde son günlerde etkili olan taşkınların ardından, nehir kıyısında dikkat çeken bir görüntü ortaya çıktı. Yükselen suların ardından karaya vuran dev yayın balığı, vatandaşların ilgisini çekti.
Balığın köylüler tarafından bulunduğu, daha sonra balıkçı Melih Küni’ye teslim edildiği öğrenildi. Yaklaşık 2 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Küni, şu sözler kullandı:
“Geçen hafta ve bu hafta yaşanan taşkınlardan sonra karaya vurmuş. Bulgaristan’dan mı geldi, nereden sürüklendi bilmiyoruz.”
Dev yayın balığı varile konularak tartılırken, tartımda balığın 102 kilogram geldiği belirlendi. 2 metre 40 santimetre uzunluğundaki balığın, birkaç gün boyunca teşhir edileceği bildirildi.
Küni, balığın satış fiyatına ilişkin bilgileri de paylaştı:
“Bütün haliyle almak isteyen olursa kilosu 350 liradan, temizlenip parçalandığında kilosu 500 liradan satacağız. Bütün halde yaklaşık 35 bin lira tutuyor.”















