16 Aralık 2025
7.1 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAYALLER GERÇEK OLSA TOPLULUĞU YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAYALLER GERÇEK OLSA TOPLULUĞU YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

-

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu, Bangladeş’te suya erişimin zor olduğu iki bölgede açtırdığı su kuyusuyla, insanların temiz suya ulaşmasını sağladı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu, yürüttüğü gönüllülük projelerine bir yenisini daha ekledi. Topluluk, Bangladeş’te çocukların yoğun olarak yaşadığı iki bölgede açtırdığı iki su kuyusuyla yüzlerce insanın hayatına dokundu.

Topluluk üyeleri, geçtiğimiz yıl düzenlenen “Afette ve Savaşta Çocuk Olmak” sempozyumu sonrasında gönüllülerin desteğiyle uzun süredir hedeflenen su kuyusu projesini hayata geçirdi.

Faaliyetlerin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Başhekim Prof. Dr. Alkin Çolak, başhekim yardımcıları ve topluluk üyesi öğrenciler katıldı. Dekan Üstündağ, “Leyla’dan Sonra” iyilik hareketinin bir gönüllülük seferberliğine dönüştüğünü vurguladı.

Topluluk Başkanı Hayrunnisa Güney ise çocukların eşit yaşam hakkına dikkat çeken projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side