Edirne Valisi Yunus Sezer, Süloğlu içme suyu hattındaki kurum sorumluluğu tartışmalarına noktayı koyarak “Belediye de DSİ de bizim kurumumuz” dedi; Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi için ise en uygun seçeneğin 1’inci Murat Anadolu Lisesi olduğunu açıkladı.
Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Genel Meclisi’nin bütçe görüşmelerine katılarak hem kentte süregelen su hattı tartışmasına hem de depreme dayanıksız raporu verilen Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin taşınma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Süloğlu içme suyu hattında sorumluluğun hangi kurumda olduğu yönündeki polemiklere değinen Sezer, konunun kurumlar arası çekişmeye dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı. DSİ’nin de belediyelerin de aynı amaç için çalıştığını belirten Vali Sezer, baraj yapımları ve iletim hatlarına ilişkin yasal çerçeveyi hatırlatarak mevcut hatta bakım sorumluluğunun belediyede olduğunu ifade etti.
Depreme dayanıklılık testini geçemeyen Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi için velilerin sunduğu alternatiflerin incelendiğini aktaran Sezer, Hasan Sezai İmam Hatip Lisesi binasında da benzer risk tespit edilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bu nedenle öğrencilerin buraya yönlendirilemeyeceğini söyleyen Sezer, mevcut koşullarda en güvenilir ve uygulanabilir seçeneğin 1’inci Murat Anadolu Lisesi olduğunu ifade etti. Okulun eksiklerinin giderilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.












