Gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgaristan vatandaşları, bugün kurulan Cumartesi pazarına akın etti. Edirneliler de sebze-meyve ihtiyaçlarını karşılamak için pazara yoğun ilgi gösterince Cumartesi pazarında adım atacak yer kalmadı.
Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında değerli olmasını fırsat bilen Bulgaristan vatandaşları, gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyaçları için Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Bulgaristan vatandaşları, özellikle giyim ihtiyaçlarını Edirne’de her hafta cumartesi günü kurulan halk pazarından karşılıyor. Bugün de pazara akın eden Bulgaristan vatandaşları, pazarın tekstil bölümünden bol bol alışveriş yaptı.
Taze sebze-meyve ihtiyacını karşılamak isteyen Edirneliler de Cumartesi pazarına yoğun ilgi gösterdi.
Pazar esnafı Bertin Karaman, Bulgaristan vatandaşlarının meyve- sebze alışverişlerini kiloyla satın alırken, yerel halkın tane hesabıyla aldığını ifade etti.















