15 Mart 2026
9.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMBALABAN’IN BAŞARISI TESADÜFİ DEĞİLMİŞ

BALABAN’IN BAŞARISI TESADÜFİ DEĞİLMİŞ

-

25 YILDIR GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN VE EGE’NİN KIRKPINAR’I OLARAK ADLANDIRILAN
KAVAKLIDERE MENTEŞE BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANI FİNALDE ŞABAN YILMAZ’I SAYI İLE YENEN 2017 YILININ KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI İSMAİL BALABAN OLDU.

 

 Muğla'nın  Kavaklıdere ilçesine bağlı  Menteşe Mahallesi  Beşpınar mevkiinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 25'i başpehlivan 250 güreşçi katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği güreşlerİ  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı  Hamza Dağ,  Muğla Milletvekilleri  Hasan Özyer ve  Nihat Öztürk,  CHP  Muğla Milletvekilleri  Akın Üstündağ ve  Nurettin Demir de izledi. Güreşlerde en fazla ilgiyi  Kırkpınar'ın Başpehlivanı  İsmail Balaban görürken, izleyiciler  Balaban ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Rakiplerini tek tek yenerek finalde  Kırkpınar güreşlerinin üçüncüsü  Şaban Yılmaz ile finalde karşılaşan  Balaban, rakibini sayı ile yenerek  Kırkpınar'dan sonra  Beşpınar'ın da başpehlivanı oldu.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir,  Kavaklıdere Belediye Başkanlığınca bu sene 25'incisi düzenlenen  Kavaklıdere  Menteşe  BeşpınarYağlı Pehlivan güreşlerine halkın yoğun bir katılım gösterdiğini söyledi. Başkan Demir, “Halkımızın bu yoğun katılımı bizler  Kavaklıdere Belediye Başkanlığı olarak ülkemizin ve  Kırkpınar'ın Başpehlivanlarını, şampiyonlarını buraya getirmek için uğraşıyoruz. Şu anda  Kavaklıdere  Beşpınar er meydanımızda 25'i başpehlivan olmak üzere toplamda 250'den fazla pehlivan er meydanında mücadele ediyor. Müslüman Türk milletinin olmazsa olmazlarından olan, bizleri biz yapan, Türk kültürünün, Yörük-Türkmen geleneğinin olmazlarından olan bu yağlı pehlivan güreşlerimizi gelecek nesillere aktarmak için bizlerin büyük sorumlulukları olduğunu biliyorum. Yerel yönetimler olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side