23 Aralık 2025
5.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMEĞİTİM İŞ 11 YAŞINDA

EĞİTİM İŞ 11 YAŞINDA

-

Eğitim İş Sendikası 11. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Sendikanın Edirne Şube Başkanı Olcay Dal, yaptığı açıklamada; “demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmek üzere çıktığımız yolda 11 yılı arkamızda bıraktık.”dedi.
 


Eğitim İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Olcay Dal, 17 Ekim 2005’te kurulan sendikanın amaçlarından bahsettiği konuşmasını “eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline gelmiştir.”diyerek sürdürdü.

Şube Başkanı Dal, Eğitim İş’in yüz yıllık sendikal mücadele geleneğinden ders alarak çalışmalarına devam ettiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti;

 “Bugün Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş’imizi, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırdık. Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı hiçbir zaman yitirmeden birbirimizle paylaştık.”

Türkiye’nin ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğinin altını çizen Şube Başkanı Olcay Dal, yapılan uygulamalarla emek örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini işlevsizleştirildiğini söyledi.

Şube Başkanı Dal, sendikalarının eğitim çalışanlarının haklarını aramada soluksuz bir şekilde çalışamya devam ettiğini dile getirdiği açıklamasına şöyle devam etti;

 “Yüz yıllık emek ve aydınlanma mücadelesinin “biricik” mirasçısı olduğumuzun bilincindeyiz. Mücadele ruhumuz, ırkçının, bölücünün, gericinin devlete ya da sokağa egemen olduğu her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur.

Eğitim-İş, Büyük Önderi’nin ulusuna güzel günler gösterme hayalini asla ortada bırakmayacaktır. Eğitim-İş tabelası var olduğu sürece, Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır.”

Sendikalarının yurda yapılacak her türlü saldırının karşısında yer adığını ifade eden Dal, gelenekselleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yemeğini bu yılda yapacaklarını söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side