Enez sahil yolunda meydana kalan trafik kazasında hayatını kaybeden iki kişiden Hasan Pınarcı’nın ailesi olayda sağlık ekiplerinin ihmali olduğunu öne sürerek her türlü hukuki yola başvuracaklarını belirtti.
Enez’de önceki gece 23.00 sahilden ilçe merkezine giden 23 yaşındaki Hasan Pınarcı yönetimindeki otomobilin Gazi Ömer Bey Mahallesi Trapez mevkiinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada araçtan yaralı olarak çıkarılan sürücü Hasan Pınarcı ile 33 yaşındaki Kadir Doğru hayatını kaybetmişti.
Trafik kazasında hayatını kaybeden iki kişiden Hasan Pınarcı'nın ailesi olayda sağlık ekiplerinin ihmali olduğunu öne sürerek her türlü hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.
Kazada yaşamını yitiren Pınarcı'nın aynı ismi taşıyan babası Hasan Pınarcı, Enez Sağlık Ocağı'ndaki 2 ambulanstan birinin bozuk olması ve tek ambulansla çalışılması nedeniyle olay yerine Keşan'dan 45 dakika gecikmeli ambulans geldiğini iddia etti.
Edirne Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde basın açıklaması yapan Pınarcı'nın dayısı Fedai Taşkoparan’ın yanı sıra acılı baba Hasan Pınarcı da telefon bağlantısıyla katıldı.
Acılı baba Hasan Pınarcı, olay yerine gittiğinde hastaya müdahale edilmediğini gördüğünü, oğlunun kanlar içinde yerde yattığını gördüğünü belirterek, “Diğer çocuklar da aynı şekildeydi. Doğal olarak ambulansa tepki gösterdim ve 'siz buraya ne yapmaya geldiniz?' diye sordum. Biz tepki gösterince o ambulans yaralıyı alıp gitti” dedi. Hastaneye gittiğinde ise görevlilere sadece bir ambulansın mı çalıştığını sorduğunu söyleyen acılı baba, burada da diğer ambulansın çalışmadığının öğrendiğini ifade etti. Pınarcı, olayla ilgili gerekli müdahalenin yapılmadığını öne sürerek şikayetçi olacağını söyledi.
Kazada ölen Hasan Pınarcı'nın Dayısı Fedai Taşkoparan da olayda adeta bir sağlık skandalı yaşandığını öne sürerek, “Bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın” dedi.
Öte yandan Edirne Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Keskin, Enez’deki kaza ile ilgili ihmal olduğunu söyledi.












