SÜLOĞLU İLÇESİ DOMURCALI KÖYÜNDE OLAN VE ÜÇ DÖNEM AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMLERİNDE MALİYE BAKANLIĞI GÖREVİNDE BULUNMUŞ OLAN KEMAL UNAKITAN RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE YATMAKTA OLDUĞU ACIBADEM MASLAK HASTANESİNDE HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU.UNAKITAN YARIN İSTANBULDA SÜLEYMANİYE KÜLLİYESİNDE TOPRAĞA VERİLECEK.
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.Bir süredir vücudundaki ödemler nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Kemal Unakıtan, bu sabah Acıbadem Maslak Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ak Partinin kurucuları arasında yer alan ve üç dönem Maliye Bakanlığı yapan Edirneli Unakıtan ile ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Unakıtan'ın cenazesinin, yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verileceğini açıkladı.
Maliye Bakanlığı döneminde Edirne ye önemli kazanımlar sağlayan ve bilhassa Organize Sanayi Bölgesinin borçlarını ödeyerek hayat bulmasını sağlayan Unakıtan,İl Özel İdaresine ödenek dışı gönderdiği yardımlarla Kırsal Kalkınma Projesinin uygulanmasına büyük yarar sağlamıştı.
Maliye Bakanlığı dönemlerinde birçok kez Televizyonumuzda programlara katılarak Edirnelilere seslenen Unakıtan Böbrek yetmezliği nedeniyle ameliyat olup dünürünün böbreği ile sağlığına kavuşmuştu.Son olarak kardeşi Cemal Unakıtanın cenaze töreni için Edirne ye gelen Kemal Unakıtan burada da dostları ve partilileri ile sohbet etmeyi ihmal etmemişti.
İstanbul Süleymaniye Camiinde kılınacak olan Cenaze namazı sonrasında Süleymaniye Külliyesinde toprağa verilecek olan Kemal Unakıtanın cenazesine katılmak isteyen basın mensupları için Edirne Valiliği yarın sabah saat 8.00 de Belediye Binası önünden araç kaldırılacak.
Edirne Televizyonu olarak Merhum Kemal Unakıtana Allahtan rahmet kederli ailesine ve çalışma arkadaşları ve partililerine baş sağlığı diliyoruz.













