Avrupa’da yaşayan gurbetçiler, tatillerini anavatanlarında geçirdikten sonra dönüş için daha güvenli olduğu gerekçesiyle otomobillerini de yükeleyebildikleri oto kuşet treni tercih etmeye başladı.
Gurbetçiler Bulgar ve Sırp Gümrüklerine güvensizlikleri nedeniyle oto kuşet trenlerini daha çok tercih etmeye başladı. Çünkü gurbetçiler, Bulgar ve Sırp Gümrüklerinde saatlerce bekletildiklerini ayrıca bu ülkelerin otoyollarında seyahat etmenin de güvenli olmadığını söylüyorlar.
Avrupa'da yaşadıkları ülkelere geri dönen özellikle yaşlı gurbetçiler, Bulgaristan ve Sırbistan karayollarındaki güvensiz seyahat dolayısıyla Avusturya'nın Villach şehrinden Edirne'ye yıllardır tren seferi yapan Optima Express'i ( BU ÖZEL BİR ŞİRKET İSTERSENİZ VERMEYE BİLİRİZ ) daha çok tercih etmeye başladı.
Bu yıl 18 Nisan'da başlayan ve halen devam eden tren seferlerinin kendileri için daha komforlu olduğunu söyleyen gurbetçiler, Bulgar ve Sırp karayollarının kendileri için güvenli olmadığını dile getirdi.
Oto trende seyahat etmenin fiyatı ise gidiş geliş için 700 Euro'dan başlayıp otomobilin büyüklüğü ve seçilecek vagona göre 900 euro'ya kadar çıkabiliyor.













