14 Mart 2026
10.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMKAPIKULE’DE DÖNÜŞ KUYRUĞU

KAPIKULE’DE DÖNÜŞ KUYRUĞU

-

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da yaşayan gurbetçiler Türkiye’ye girişte yoğunluk oluşturmuştu, bugün ise tatilini tamamlayıp Avrupa’ya geri dönemeye çalışan gurbetçilerimiz yoğunluğa neden oluyor.
 

Sınırda yine tanıdık manzara… Gurbetçiler bu kez de dönüş yolunda kuyruktalar… Memleketlerinde yıllık izinlerini geçiren gurbetçiler, bu kez de çalıştıkları ülkelere Avrupa’ya dönmek için yollara düştü.

Ana vatana karayolu ile gelen gurbetçiler sılada tatillerini geçirmelerinin ardından şimdi de yaşadıkları ülkelere geri dönüyor.

Türkiye’de tatillerini geçiren gurbetçilerin dönüş yolculuğu adeta çileye dönüştü. Havanın sıcak olması ve uzayan kuyruklar nedeniyle gurbetçiler zor anlar yaşadı.

Bulgaristan tarafında işlemlerin yavaş ilerlemesi ve 40 dereceyi bulan sıcağın da etkisiyle dönüş yolculuğu vatandaşları çileden çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne’ye gelmiş ve Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunmuştu. Bakan Tüfenkçi plaka sistemini yakın zamanda hayata geçireceklerini ve kuyruk oluşmasını önlemeye çalışacakları müjdesini vermişti. Ancak sistem henüz devrede olmadığı için gurbetçiler yine kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor.

Geri dönüş yolculuğunun yoğun olarak başladığı 1 Ağustos ile 9 Ağustos arasında Kapıkule´den 14 bin 660 yolcu aracı ile toplam 70 bin 713 kişi yurtdışına çıkış yaptı. Gurbetçi vatandaşların geri dönüş yolcuklarının Eylül başına kadar sürmesi bekleniyor.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side