16 Aralık 2025
0.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMKAVGAZ TABYALARININ DURUMU İÇLER ACISI!

KAVGAZ TABYALARININ DURUMU İÇLER ACISI!

-

Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan Kavgaz Tabyaları kaderine terk edilmiş durumda. Çevresi otlarla kaplanan tabyalar, bakımsızlık nedeniyle akşamcıların mekanı haline gelirken, hemen yanında bulunan suni gölet de yetkililerin ilgisini bekliyor.
 

Edirne’nin en büyük mahallesi olan ve içinde bulundurduğu gölet parkla kentin en gözde yerleşim alanlarının başında gelen Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan Kavgaz Tabyaları, gerekli bakımın yapılmaması nedeniyle otların arasında kaybolmuş durumda.

Geçtiğimiz yıllarda çevresi ağaçlandırılan, ancak gerekli bakımın yapılmaması nedeniyle kaderine terk edilen Kavgaz Tabyaları, yetkililerin ilgisini bekliyor.

Tabyaların hemen yanından geçen yürüyüş yolları da otlarla kaplı. Çevresinde yüzlerce ağacın bulunduğu bu alanın otlardan temizlenmemesi nedeniyle vatandaşlar buradaki yürüyüş yollarını kullanamıyor.

Çevre sakinleri mahallerinde bulunan bu alanda gündüz saatlerinde bile yürüyüş yollarını kullanamadıklarını, gerekli bakımın yapılmasını istediklerini söylediler.

Öte yandan tabyaların hemen üst kısmında yer alan, 2008 yılında Edirne Belediyesi tarafından yapılarak, mahalleye ayrı prestij kazandıran suni gölet de yetkililerin ilgisini bekliyor. Göletteki koku nedeniyle yürüyüş ve ziyaret amacıyla gelenlerin nefes alamaz duruma geldiğini belirten çevre sakinleri, gölet parkı ve çevresine gerekli bakımın yapılmasını istediklerini söylediler.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side