23 Aralık 2025
7.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAM"KOMŞU", SOFRASINA BALIĞI EDİRNE'DEN TAŞIYOR

“KOMŞU”, SOFRASINA BALIĞI EDİRNE’DEN TAŞIYOR

-

Yunanistan ve Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen turistler, balık alışverişini kentteki balıkçılardan yapıyor.
 


Haftanın belirli günlerinde sınır kapısını geçerek kente gelen turistlerin yeni gözdesi, balıkçılar oldu.

Son aylarda Türkiye'de balık bolluğu yaşandığını söyleyen Balıkçı Ali Talu, “Yurt dışından da müşterilerimiz oluyor. Çoğunlukla Yunanistan ve Bulgaristan'dan alışveriş yapmaya geliyorlar. Yabancı müşterilerimiz Türkiye'de balığın daha ucuz olduğunu söylüyor. Türkiye'de balık canlı canlı satılıyor. Denizden yakalanan balık anında tezgaha geliyor. Burada balık taze Yunanistan'da çoğunlukla buzhane balığı satılıyor. Yunanlının da gözdesi bu sezon palamut oldu.” diye konuştu.

Fiyatların Marmara'daki tezgahlara daha yansımadığını dile getiren Balıkçı Feridun Bistiren, “Şu an palamutun tanesi 10 lira, hamsi ve istavrit kilogramı 13 lira, levrek ve çipura ise kilogramı 30 liradan satılıyor. Vatandaşlar palamutu yoğun şekilde talep ediyor. Şu an mezgit ve barbun yok. Bu yıl hamsi ve çinekopta bolluk yaşanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Balıkçı Hamza Köksoy ise havaların soğumasının palamutu etkilediğini söyledi. Balıkçıların çinokop beklediğini dile getiren Köksoy, “Yaklaşık iki aydır palamut bolluğu vardı. Palamutun tanesi şu an 10-12 liradan satılıyor. Tabii ilk zamanlar palamutun üç tanesini 20 liraya satmıştık. Balıklar yavaş yavaş pahalanmaya başladı ve bunun sebebi balık fiyatlarının havalara göre değişmeğisinden kaynaklanıyor” dedi.

 

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side