24 Aralık 2025
9.3 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMKURBAN; “VATANA SAHİP ÇIKTIK”

KURBAN; “VATANA SAHİP ÇIKTIK”

-

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ayağından ve sırtından yaralanarak gazi olan Edirneli Yavuz Kurban, gaziler günü için düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, “o gece vatana sahip çıktık” dedi.
 

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir program düzenledi. Düzenlenen programa, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının gerçekleştirmek istediği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gazi olan Yavuz Kurban’da katıldı.

Söz konusu programda konuşan 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi esnasında Genel Kurmay Başkanlığı önünde yaralanarak gazi olan Edirneli Yavuz Kurban o geceki anılarını konuklarla paylaştı.

15 Gazisi Yavuz Kurban, “15 Temmuz’da vatandaş olarak, ülkemizin bölünmemesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıp, sokaklara çıkıp, asker kıyafeti giymiş teröristlere karşı koymaya gayret gösterdik. Sonunda da muvaffak olduk” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü’nün Lalezar tesislerinde Gaziler günü dolayısıyla düzenlediği dayanışma yemeğinde konuşan, 15 Temmuz Gazisi Edirneli Yavuz Kurban, sözlerine şöyle devam etti;

“O gece oraya ilk gittiğimiz anda bina önünde çatışmalar vardı. Erkeklerden fazla kadınların orada olduğunu söyleyebilirim. Onların orada daha fazla cesaret örneği gösterdiğini gördüm.

Oraya gittiğimizde kapıyı kırıp içeri girdik. 6 tane eri etkisiz hale getirdik. Yukarıdan ateş yoğunluğu vardı. Dışarı çıktığımızda Meclis bomba atıldı. Kenara çekildik. Ardından ikinci bir bomba geldi. Zaten bomba geldiğinde yere yattığımızda yanımda iki kişi şehit oldu. Ondan sonra kendi çabalarımızla hastaneye ulaşmaya çalıştık. Benimde ayağıma, sırtıma ve parmaklarıma şarapnel parçaları geldi. Buna şükür diyoruz. Önemli olan vatandaş olarak vatanımıza yardım etmekti.”

Edirne Valisi Günay Özdemir’de, gazilerin ve şehitlerin haklarının ödenemeyeceğini ifade etti. Vali Özdemir sözlerine şöyle devam etti;

“Biz gazilerimize ve şehit ailelerimize ne yapsak azdır. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ben öncelikle büyüklerimin ellerinden öpüyor bundan sonraki hayatlarında da devlet olarak onların yakınında olacağımıza söz veriyorum. Milletimizde her zaman şehit yakınlarına ve gazilerin yakınında olmuştur. Özellikle Kore, Kıbrıs ve son olarak 15 Temmuz’da gazi olmuş vatandaşlarımız var. 15 Temmuz Darbe girişimi esnasında gazi olmuş bir hemşerimiz var. Kendisi de bugün aramızda. Fedakar gazilerimize teşekkür ediyorum. Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Türk insanı hiçbir zaman vatanını, bayrağını, değerlerini ihmal etmemiştir. Herhangi bir şekilde tehlike altında olduğu zaman Çanakkale’de, Dumlupınar’da olduğu gibi 15 Temmuz’da da bu çabasını ve gayretini göstermiş sonucunda başarıya ulaşmıştır.”

Programa, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, kurum müdürleri ve gaziler katıldı.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side