25 Aralık 2025
9.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMMESLEĞİNE TUTKU İLE BAĞLI

MESLEĞİNE TUTKU İLE BAĞLI

-

Mesleğine tutku ile bağlı olan Edirneli at antrenörü Uğur Kırkuva, sahibi olduğu işletmede binicilik sporunu ve faydalarını anlattı.
 

Edirneli At Antrenörü Uğur Kırkuva, Karaağaç Mahallesi'nde Pazarkule yolu üzerinde açtığı çiftlikte 2,5 yıldır Edirneliler'i, dünyada bir insanın hayvanla aynı anda yaptığı tek özel spor olan at biniciliğiyle buluşturup, dersler veriyor. Edirne'de bu işin okulunu okumuş tek kişi olan Kırkuva, atların özel hayvanlar olduklarını ve her insanın mutlaka bu özel canlılarla tanışması gerektiğini belirterek tüm Edirneliler'i çiftliğine davet etti.

İstanbul Üniversitesi At Antrenörlüğü bölümünden mezun olmasının ardından, Veliefendi Hipodromu'nda çalışan ve ardından mesleğini pekiştirmek için 7 ay İrlanda'ya giden Kırkuva mesleğe başlama macerasının aslından ilk başlarda bilinçli olmadığını belirtiyor.

At Antrenörlüğü'nü seçmesinin temelinde hayvanlara karşı sevgisinin yattığını ifade eden Kırkuva; “Tabi üniversite seçiminde başlarda çok bilinçli olduğunu söylersem inandırıcı olmaz. Fakat bölümü okumaya başladıktan sonra daha keyifli hale dönüşmeye başladı durum. Mesleki olarak sürdürmek istedim.” diye konuştu.

Kırkuva, Karaağaç'taki çiftliklerinde temel amaçlarının insanların atlarla tanışabilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Öte yandan, at sevgisini arabasının plakasına da taşıyan Kırkuva; “Bu tamamen benim at sevgimden kaynaklanıyor. Yani bilinçli aldım bu plâkayı, tesadüf bir durum değil. Plâkayı da bu şekilde denk düşürebildik. Bazı insanlar takımlarını veya baş harflerini plakaya yazdırır. Ben de at sevgisini bu şekilde plakaya yazdırdım” dedi. 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side