11 Aralık 2025
8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMŞAHİN: ZAMLAR DEVAM EDERSE ULAŞIM SEKTÖRÜ KONTAK KAPATACAK

ŞAHİN: ZAMLAR DEVAM EDERSE ULAŞIM SEKTÖRÜ KONTAK KAPATACAK

-

Son günlerde akaryakıta birbiri ardına gelen zamlar özellikle ulaşım sektöründeki esnafı zorluyor. Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, zamlardan dolayı ulaşım sektörünün ciddi sıkıntı içinde olduğunu, esnafın kontak kapatma noktasına geldiğini söyleyerek, ticari araçlarda ÖTV indirimi yapılmasını istediklerini açıkladı.
 

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, akaryakıt zamlarının ulaşım sektöründeki esnafı zor durumda bıraktığını, ticari taksi, kamyoncu ve minibüsçü esnafının zor günler geçirdiğini söyledi.

Şahin, “son dönemlerde akaryakıtta gaza, benzine, motorine ciddi zamlar geliyor. Bu konuyla ilgili özellikle biz indirim beklerken işimizi yürütmek açısından zamlarla karşı karşıya kaldık. Bundan 2-3 ay önce toplu taşıma ve servisçi arkadaşlarımız, Tefe Tüfe zam oranı için, taksici arkadaşlarımızda geçen ay zam talep ettiler. Kasım ayında mecliste görüşülüp Tefe Tüfe oranında zam alacağız ama zammı almadan zaten bu akaryakıta gelen zamlarla yemiş bulunmaktayız. Bu yüzden esnafın bu yükü nasıl kaldıracağını, bu işle ilgili kendine nasıl önlem alacağını bende tahmin edemiyorum. Bununla baş edemediğimiz zaman kredi kartlarına başvuruyoruz. Sonra onlarda 3-5 ay sonra bize dönüşü ağır oluyor. Çünkü faizler yüksek. Esnafın bu konuda Allah yardımcısı olsun. Bende esnafım benimde ETUS’ta aracım var. Servisçi odası başkanı arkadaşımız da bu konudan muzdarip. Bu konuyla ilgili sıkıntılarımız zamlardan sonra daha da artarak devam edecek. Ama inşallah biz ticari araçlara belli ÖTV indirimi, belli bir destek alabilirsek, bu işi tekrar çalıştırabilecek duruma geleceğiz. Sadece Edirne değil her ilde kontak kapamaya çalışan, arabasını çalıştıramayacak hem toplu taşımada, hem kamyoncu, taksici esnaf arkadaşlarımız bulunuyor. Bu yönden çok üzgünüz. Bu zamlar bizi bir iki adım daha geriye attı. Zaten pandemiden sıkıntı vardı. Bizde nasıl aşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side