15 Mart 2026
2.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMSEPET VE SÜPÜRGELER PAZARA ÇIKTI

SEPET VE SÜPÜRGELER PAZARA ÇIKTI

-

Edirne’de “Güvenli Yarınlar” projesi kapsamında süpürge ve sepet örme kursuna katılan roman kadınlar, yaptıkları ürünleri Ulus Pazarı’nda satışa sunarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, roman kadınların iş aş bulabilmeleri açısında kursların devam edeceğini söyledi.
 

Edirne’de Güvenli Yarınlar Projesi kapsamında dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyon ile istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi amacıyla açılan sepet örme ve süpürge yapımı kursunu tamamlayan roman kadınlar, yaptıkları ürünleri pazarda satışa sundu.

Ulus Pazarı’nda kurdukları tezgahta aynalı süpürge, örgü sepet gibi yaptıkları ürünleri satışa sunan kadınlar, ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, proje kapsamında yapılan ürünlerin pazarda hem tanıtımının hem de satışının yapıldığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında açılan kursun bu yıl Ekim ayında sona erdiğini belirten Şallı, roman kadınların iş aş bulabilmeleri açısından bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Edirne İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, süpürgecilik sepet örgücülüğü gibi geleneksel mesleklere yönelik meslek edindirme kursları düzenlediklerini belirterek, “bundan sonra da kadınların çalışma hayatında yer alması için bu tür projeleri destekleyeceğiz” dedi.

Kursu tamamlayan kursiyerlerden Emel Kızılcıköz, kurslarda örgü sepetler ve analı süpürgeler yaptıklarını, pazara çıkarıp satışa sunduklarını belirterek, ev ekonomilerine katkı sağladıklarını söyledi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side