Aktarlarda satışa sunulan bitkisel yağlar da zamdan nasibini aldı. Daha önce fiyatı altınla yarışan ıhlamurda bu sene beklenen zam olmadı.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık içeceklerin ve doğal ürünlerin satışının yapıldığı aktarlarda bugünlerde az da olsa hareketlilik yaşanıyor.
Son günlerde birçok ürünün fiyatında artış gözlenmesine rağmen aktarlarda bitkisel yağların dışında diğer ürünlerde beklenen zam gerçekleşmedi. Geçen yıl altın fiyatıyla yarışan Ihlamur kilosu 129 liradan satışa sunulurken, Papatya 120, Ekinezya 120, Adaçayı 79, Kuşburnu 29, Zencefil 49, Lavanta da 57 liradan satışa sunuluyor.
Edirne’de doğal ürünler satışı yapan Aktar Esat Güven, ithal ve bitkisel yağlar dışında satışa sundukları doğal ürünlerin zam görmediğini belirtti. Güven, zamlanan ürünlerden geçen yıl 33 liradan satılan Çörekotu yağının 49 liraya yükseldiğini, Hindistan cevizi yağını ise 32 liradan satışa sunduklarını ifade etti.













