Edirne’de av tutkusuyla tanışan çift, 27 yıldır av malzemesi satışı yaparak yaşamlarını sürdürüyor. Şahin çifti, av sezonunda da birlikte ava çıkıyor.
Babalarının av tutkusuyla 31 yıl önce hayatlarını birleştiren Mehmet ve Fatma Şahin çifti, Sabuni Mahallesi'nde evlerinin alt katında 27 yıl önce açtıkları Av ve Balık Malzemeleri dükkânında da birlikte çalışıyor. Av meraklısı çift, av sezonunda da birlikte ava çıkıyor.
Eşiyle balık avında tanıştıklarını anlatan Mehmet Şahin, babalarının balık avında tanıştıklarını, balık avı sayesinde hayatlarını birleştirdiklerini söyledi. Şahin, sezon açıldığında ava yine birlikte gittiklerini kaydetti.
Şahin, “Eşimle evlenmemiz balıkçılık sayesinde oldu. Babamla eşimin babası evlenmeden önce birlikte balığa gidiyorduk. Balık tutarken tanıştık. Hayatımız balıkçılık sayesinde şekillendi. Eşimle birlikte ava gidiyoruz. Boş zamanlarımızda balık avına gidiyoruz. Tuttuğumuz balıkların hepsini alıp yemiyoruz. Bir tane alıp diğer tuttuğumuz balıkları tekrar suya bırakıyoruz. Avcılık limitlerine dikkat ediyoruz. Avcılık hayatımızın her alanında var. İşimiz av malzemesi satmak. Evde işte av konuşuyoruz. Hatta rüyamda bile av görüyorum. Gündüz yapamadığım avı rüyamda yapıyorum. Avcılık zevkle ve severek yaptığımız bir iş.”
Fatma Şahin da av arkadaşı olan babalarının sayesinde eşiyle tanıştıklarını söyleyerek, avcılığın artık yaşam tarzı haline geldiğini anlattı.
Şahin, “Eşimle babalarımız sayesinde yani av sayesinde tanıştık. Babalarımız av arkadaşıydı. Sonra bizde avcı olduk. Bizim yaşam tarzımız avcılık. Av malzemeleri satıyoruz. İki dükkanımız var. Evimizde dükkanımızın üstünde. Hayatımız avcılıkla geçiyor. Doğa dostuyuz. Eşimle ava gitmek bana huzur veriyor. Avcılık doğayı korumak, doğanın dengesini sağlamaktır. Aynı zamanda çiftçi dostudur”.












