Edirne İl Genel Meclisi Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu Başkanı Tunay Aslan, Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde meydana gelen yangında zarar gören ormanlık alana sahilçamı, fıstıkçamı, servi ve zakkum gibi ağaç türlerinin dikileceğini açıkladı.
Enez ilçesine bağlı Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde çıkan yangının ardından bölgede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında yapılan araştırma ve incelemeler sonucu Edirne İl Genel Meclisi Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Tunay Aslan tarafından meclise sunuldu. Yangında bin 91 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirten Aslan, saha hazırlıklarının tamamlanmasının ardından alana sahilçamı, fıstıkçamı, servi ve zakkum gibi ağaç türlerinin dikileceğini açıkladı.
Aslan, “Edirne ili Enez ilçesi Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde 11.08.2025 tarihinde çıkan orman yangınından 1091 hektar ormanlık alan etkilenmiştir. Ormanlık alanda var olan bitki örtüsü ve ağaçlar yanmıştır. Birçok hayvan ve bitki türünün ölümüne veya yaşam alanlarının yok olmasına neden olmuştur. Ormanlarda yaşayan canlıların yaşam alanları yok olmuştur. Yanan alanda ekolojik denge bozulmuş olup, rekreasyon alanı azalmıştır. Odun türlerinde ve tıbbi bitkilerde yüksek oranda ekonomik kayıplar oluşmuştur.
2025-2026 yılı içerisinde sahanın içerisindeki yanan ağaçlar sahadan çıkarılacak ve toprak işleme yapılacaktır. Hazırlıklar tamamlanarak saha ekime uygun hale getirilecektir. 2025-2026 sonbahar aylarında sahilçamı, fıstıkçamı, servi, zakkum gibi ağaç türleri sahaya dikilecektir.” ifadelerini kullandı.















