17 Şubat 2026
8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELCUMARTESİ PAZARINDA TARİHİ GÜN

CUMARTESİ PAZARINDA TARİHİ GÜN

-

Gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgaristan vatandaşları, bugün kurulan Cumartesi pazarına akın etti. Edirneliler de sebze-meyve ihtiyaçlarını karşılamak için pazara yoğun ilgi gösterince Cumartesi pazarında adım atacak yer kalmadı. Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır, “Kalabalık konusunda bugün tarihi bir gün yaşıyoruz.” dedi.


Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında değerli olmasını fırsat bilen Bulgaristan vatandaşları, gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyaçları için Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Bulgaristan vatandaşları, özellikle giyim ihtiyaçlarını Edirne’de her hafta cumartesi günü kurulan halk pazarından karşılıyor. Bugün de pazara akın eden Bulgaristan vatandaşları, pazarın tekstil bölümünden bol bol alışveriş yaptı.

Taze sebze-meyve ihtiyacını karşılamak isteyen Edirneliler de Cumartesi pazarına yoğun ilgi gösterdi.

Pazarda adım atacak yer kalmazken; esnaflar da yaşanan yoğunluktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır, 2025 yılının en kalabalık gününü yaşadıklarını ifade etti.

Hasır, “Bugün 2025 yılının en kalabalık gününü yaşıyoruz pazarımızda. Kışlık ürünlerimiz çıktı. Karnabahar, pırasa, lahana ve ıspanak tezgahlarda yerini aldı. Ürünlerimiz taze, fiyatlarımız uygun. Bugün pazarımıza aşırı derecede bir rağbet var. Tekstil ürünlerinin satıldığı bölümde Bulgaristan vatandaşları çok kalabalık, sebze-meyve bölümünde de yerli halkımız çok kalabalık. Pazarcılarımızın işleri çok iyi, çok memnunlar. Kalabalık konusunda bugün tarihi bir gün yaşıyoruz.” dedi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side