İpsala Kaymakamlığı, tuzlu suyun Meriç Nehri’ne karışmaması için Ege Denizi’nin boğaz kısmına kumlarla set ördü.
İpsala Kaymakamlığı, çiftçilerin zarar görmemesi amacıyla İpsala Ovası Paşalı mevkiine kumlarla set ördü. Yapılan set ile tuzlu deniz suyunun ürünlere gelmesi önlenecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, “Çiftçilerimiz için tedbirlerimizi erken alıyoruz. Meriç nehrinde her sene oluşturduğumuz seti bu sene erken yaptık. Hamzadere Sulama Birliği aracılığıyla yaptığımız setin amacı, deniz suyunun Meriç suyuna karışmasını engellemektir. Çiftçilerimiz için tüm riskleri en aza indirerek verimli bir sezon geçirmeyi amaçlıyoruz. Deniz suyunun Meriç Nehri’ne girmesini engellemek için oluşturulan set, stabilize malzemeyle desteklenecek, hızlı bir şekilde malzeme tedariki sağlayacaktır. Çiftçimiz için gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Bereketli bir sezon diliyoruz.” dedi.
İpsala Kaymakamlığı koordinesinde Çeltik Komisyonu, DSİ, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hamzadere Sulama Birliği, Yenikarpuzlu Sulama Kooperatifi ve Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifiyle bir komisyon kurulacağı ve su riskinin değerlendirilerek gerekli tedbirlerin alınacağı da belirtildi.
DENİZ SUYUNUN MERİÇ NEHRİ’NE KARIŞMAMASI İÇİN SET ÇEKİLDİ

-












